Billigst påskesnadder finner du her hvor tusentalls av nordmenn handler daglig. Vi tok turen over grensa og har ikke sett så mange mennesker på én gang siden på Karl Johan, Oslo 17. mai 2019. Da kokte det i hovedstaden. Heldigvis uvitende hva som skulle treffe oss knapt et år senere.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Økonomi-råd

Vi har hatt pandemi, krig i Europa som pågår med uforminsket styrke og en voldsom prisøkning på alle varer og tjenester siden – her hjemme. Påsken 2023 kan fort bli en bratt motbakke for mange nordmenn.

Heldigvis finnes det noen få unntak. Unntaket heter Sverige eller Danmark, gjerne Tyskland eller Polen, om man vil reise litt lengre. Poenget er at påsken 2023 vil bli den dyreste for de fleste, her hjemme. Alt er dyrt i Norge nå, derfor er gode økonomi-råd blitt viktig får mange.

Enten påsken skal feires hjemme, på fjellet, på hotell i storbyen, eller man flyr til varmere strøk. Alt koster mer enn i fjor og året før. Dessverre også alt som er relatert til å kose seg i påskehøytiden. Nå kan du, som leser av denne bloggen få litt slakk, med gode tilbud og gode råd.

Ta med deg naboen, svigermor, venner og øvrig familie. Ta turen og reis ut av Norge. Du vil spare penger.

Godis

Ulempen med å reise til Sverige få uker før påske, er at den norske kronen har svekket seg. Faktisk så mye at den svenske er mer verdt enn den norske. Som igjen betyr at du må betale litt mer nå, enn du gjorde tidligere i år – i Sverige.

Men pust med magen, det er fortsatt penger å spare på påskehandel i Sverige. Ja, faktisk betydelige summer.

Smågodt, “Godis” som svenskene kaller det, til 7,90 per hekto, er ca halv pris fortsatt, fra hva du må betale her hjemme. Og 6 Kvikk Lunsj til 29,90 og sånne små påskeegg, sånne deilige harde, fra Anthon Berg, til skarve 29,90 per pose. Skjønner du? Her er det virkelig penger å spare.

Legger vil til at du får tre brett med brus i alle farger og smaker, for det samme som du betaler for ett brett her hjemme. Da er det bare å fylle opp bilen med folk å ta turen, eventuelt ta buss eller tog.

Smågodt i Norge koster 14,80 for hektoen fortsatt, men prisene kan komme til å gå ned i noen kjedebutikker. Vi gjetter også på at det kan bli en aldri så liten priskrig blant kjedene, før påske. Men vi vet ikke sikkert.

Billigst påskesnadder finner du her, i Sverige.

Billigst påskesnadder finner du her
Smågodt til 79 kr per kilo i Sverige: Foto: Vargas12.com
Billigst påskesnadder finner du her
Gult er kult i påsken Foto: Vargas12.com
Billigst påskesnadder finner du her
Påskeegg fra Anthon Berg Foto: Vargas12.com

Perfekt påske

Slik blir påsken perfekt, enten du er på hytta i fjellet, i Syden eller hjemme. Alt du behøver er tross alt helt gratis. Nemlig de aller viktigste menneskene du trives med. Kanskje er det denne påsken du skal gjøre det du har tenkt på i årevis. Å be hjem noen som kan være ensomme?

Billigst påskesnadder finner du her, i Sverige, på systembolaget eller i en ICA-butikk, rett over grensa.

Be hjem tante Agnes, onkel Kåre eller passe på at ingen av dine nærmeste venner – ikke sitter alene. Det å være én i gjengen, enten man er barn, ung voksen, ungdom, midt i livet eller pensjonist, betyr så mye. Kanskje mer enn alle påske-relaterte goder man ka tenke seg å bruke i høytiden. 

Hva skal man med lammelår om man må spise det alene? 

Les også: Påskehandelen gjør du billigst her

Slik blir påsken perfekt for alle som er så heldig å kjenne deg. Du er kanskje midtpunktet, men har et godt og stort hjerte for alle rundt deg. Du gjør påsken perfekt for flokken din og du elsker det. Takk til deg. Kjenner du deg igjen? 

Å dra på påskeferie alene er for spesielt interessert. Men kan sikkert være greit i en spesiell setting. 

For de aller fleste nordmenn er det familie, kjæreste og venner som står høyest på ønskelisten. Om man blir spurt, hvem man ønsker omgås i påsken – uansett hvor man skal oppholde seg. Makter man å få reist en dagstur eller en hel uke på tur, er det enda mer stas å feire påske – med sine nærmeste.

Påskeaktiviteter 

Man kan ikke bruke hele påskehøytiden på å handle billige påskevarer, heller. Heldigvis stenger jo butikkene og man kan legge bena på bordet og nyte stillheten, gå på ski eller besøke venner.

Her kommer flere gode råd til deg som vil finne på noe gøy i påsken.

Utendørs:

 • Lage mat utendørs – alle bør delta og hjelpe til
 • Ake
 • Gå på ski
 • Gå på topptur
 • Lage påskeharekart og la barna lete etter en påske-overraskelse
 • Vinter-telting må bare prøves, men husk nok varmt tøy og god sovepose
 • Hva med turgjemsel?
 • Lyse etter krabber er spennende, men husk flytevest
 • Tenn bål og fortelle spøkelseshistorier 
 • Spise nok smågodt

Innendørs

 • Spille brettspill 
 • Lese påskekrim
 • Se en familiefilm – hver dag i påsken, slik at alle kan bestemme hver sin 
 • Bake påskeboller
 • Lage frokost på senga til barna – og la barna gjøre det for mor og far
 • Kle seg ut og sminke hverandre, alle bør delta
 • Gå på kino
 • Sett hale på påskeharen 
 • Male påskeegg og spis masse godteri – etter frokost
 • Sove så lenge man vil 

Slik blir påsken perfekt for alle i familien. Når alle blir sett, tatt vare på og tempoet kan senkes til det behagelige.

Billigst påskesnadder finner du her, i Sverige.

Vargas

Pin It on Pinterest