[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rGDuLgy4UeQ[/youtube]

Birkebeinerløpet er en manndomsprøve der kun de sterkeste overlever. Neida, det er ikke det. Det er et sykkelløp som er tøft og tøffere enn mange har oppfatning av før de starter. Men de fleste kommer seg hjem i livet, heldigvis.

Det er en imponerende mengde sykkelfantaster som melder seg på, og antallet påmeldte øker for hvert år som går.

Birkebeinerrittet er 94,6 km. Start på Rena og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Alle deltakere må bære sekk på minimum 3,5 kg. Alle som er 17 år pr 31.12.11 kan delta. Birkebeinerrittet er fulltegnet.

– Alle deltakere, uansett klasse, må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rittet og ved målgang. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ett absolutt krav at sekken skal inneholde: ekstra klær (tørt tøy, ull, regntøy, vindklær, votter og lue), drikke, mat, verktøy, slange, lappesaker og noen reservedeler. Vi anbefaler å ta med pumpe.

– Sekken skal bæres på ryggen under hele rittet. Kontroll av vekt og innhold blir gjennomført. Rytterne er selv ansvarlig for at sekken ikke er for lett ved målgang. Deltakere som har for lett sekk, mangler viktig innhold eller som ikke bærer sekk vil få tillegg i tid eller bli diskvalifisert. Det blir utplassert vekter for egenkontroll ved sekretariatene fredag og lørdag.

For mange er trening et mareritt, for andre er det det som gir livet mening, og spesielt trening som kan gi resultater i form av en pen plassering i det eneste rittet med stor betydning i året, Birkebeinerrittet.

Å sykle er svært mange nordmenns store lidenskap, og mange går nok med både Boasson Hagen og Hushovd i magen etter en eventyrlig Tour de France.

– Nå blir «Birken» et  litt annerledes ritt da det også går over skog og hei like mye som på asfalt og grus. Det er en utfordring i seg selv. Men de som stiller til start har litt peiling på hva de går til, enda noen sykler dette rittet bare en gang for å ha gjennomført. En stor bragd i seg selv.

Uansett så blir det et nesten 10 mil langt helvete, med grus i kjeften, sår i skrukken og helt sikkert et blåmerke eller tre å vise til om du kommer i mål.

– Ting tyder dessverre på at det ikke blir det store godværet til helgen. Det blir forholdsvis grått både fredag og lørdag i store deler av landet.

For deltakerne i Birkebeinerrittet betyr det en del regn, og dermed gjørme.

Jeg er svært glad for at jeg skal se det på TV, og ikke delta i år heller. Jeg kommer på så mange grunner til å la være å melde meg på, men i respekt for alle som skal delta så skal jeg heller holde helt kjeft.

Husk å lese reglene nøye så du ikke ender opp med disk, og gå over alt utstyr og ikke minst sjekk sykkelen nøye, ta med alt av ekstrautstyr du kan få med, om uhellet skulle være ute.

Endelig har DU sjansen til å bli kjendis for en dag, om du vinner.

God tur!

 

 

http://www.birkebeiner.no/Birkebeinerrittet/Om-selve-rittet/Rittregler/

http://www.birkebeiner.no/

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
GULL- alle bare må ha det

Gull er et grunnstoff med symbolet Au, og har atomnummer 79. Dette skinnende og meget attraktive og formfulle metallet kan ikke...

Trekant- de nye programlederne

Trekant- de nye programlederne, Johanna Zamble (21), Benjamin Silseth (20), Even Jørs (20) får mang en overskrift om seg selv, grunnet interessen...

Lukk