Bitcoin Code er svindel – styr unna. Kreative svindlere får det til å se veldig ekte ut. Og at det faktisk er gode og trauste NRK som skriver artikkelen. Det er det altså ikke. Artikkelen er skrevet på dårlig norsk, men det er i adressefeltet du ser at innlegget ikke har noe med NRK å gjøre.

Lest? Ikke plassere sparepengene dine i banken

Staude og Thon misbrukt

Dette er Bitcoin, en faktisk digital valuta, som stadig flere banker aksepterer som betalingsmiddel. Men det er mange kreative kjeltringer som ønsker å bruke Bitcoin i et forsøk på å lure vanlige forbrukere for sparepenger.

Tusenvis av nordmenn blir svindlet på denne og andre måter hver eneste dag, året gjennom. Er det for godt til å være sant, er det nettopp det det er. Ikke la deg lure og ikke sett pengene dine på noe som heter Bitcoin, før du vet hva det handler om. Bitcoin finnes, det kan brukes som betalingsmiddel, men Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Her ser du svindel-artikkelen i sin helhet.

Det blir brukt kjente navn som Vår Staude i God Morgen Norge og Olav Thon i Thongruppen, som er misbrukt på vers mulig måte. Men disse har åpenbart ikke noe med Bitcoin Code å gjøre.

I artikkelen kommer det fram at man kan tjene raske penger, bare på noen enkle grep. Det er feil, det svindel og du bør holde deg langt unna.

Bitcoin Code er svindel - styr unna

Bitcoin Code eksisterer ikke

På hjemmesiden skal programlederen for TV2s «God Morgen, Norge» – og hennes kollega Espen Fiveland – ha hatt besøk i studio av en suksessrik Bitcoin-kunde som angivelig har overbevist Staude om kryptovalutaens fortreffelighet.

VG.no

Eivind Molde framstår som om han har skrevet artikkelen. Han er journalist i NRK, men er en ærlig og hederlig mann som ikke driver med nettsvindel. Verken med Bitcoin Code eller andre former for krypto-valuta, så vidt vi vet.

Lest? Slik stopper du alle uønskede eposter

Svindlet av “kjæreste”

Svindlet på nettet? Ikke du vel? Du møter en hyggelig og kjekk mann via internett, på en god og velkjent datingside som en venninne av deg har gått god for, er kilden. Mannen framstår som sympatisk, har ingen barn, men han ticker alle boksene for hvordan drømmemannen skal være. Dere har til og med flørtet på telefon, tre helger på rad. 

At han bor i USA synes du bare er spennende, ikke sant? Litt eksotisk, det.

At han har fått deg til å ringe synes du ikke gjør noe. Så dyrt kan det vel ikke være, har du tenkt. Du liker tross alt å sitte å bli overøst med komplimenter og pene ord – dessuten har han lovet å komme til Norge, så snart han har penger nok.

Ikke sende penger

Du er blitt advart mot å sende penger til mennesker du ikke kjenner via nettet. Men tanken har slått deg, dessuten så har dere gjennom snart to måneder blitt skikkelig godt kjent. Du ville sjekke svaret og spurte ham, om han ville ta i mot pengene dine.

Overraskelsen var derfor stor da han nektet å ta i mot penger til flybilletter. I første omgang, helt til han la fram et forslag om at dere heller skulle reise sammen og møtes på Hawaii. Om du bare sendte penger skulle han ordne med billetter og hotellopphold. Prislapp 47.000 kroner.

Hadde du overført pengene til amerikaneren? Sannsynligvis, om du hadde de samme følelsene som kvinnen i dette eksemplet. Det er nemlig følelser, forhåpninger og drømmer som får oss til å ikke tenke rasjonelt, særlig når det er nettopp det vi burde ha gjort.

Bitcoin Code eksisterer ikke, det er kun et forsøk på å stjele penger – fra litt naive nordmenn.

Politiet advarer

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Svindelen kan for eksempel skje via SMS, telefon, e-post, applikasjoner og nettsider. Metodene som blir brukt, varierer. Svindleren har økonomisk vinning som mål.

Politiet.no

ID-tyveri, nettsvindel i en rekke forskjellige utkledninger er endel av hverdagen også for nordmenn, dessverre. Det man kan gjøre for å unngå å bli lurt for store summer, er å tenke kritisk ved kontakt fra folk man ikke kjenner.

Ikke klikke på linker eller gå inn på nettsider som ikke ser ekte ut, denne siden er ikke ekte! Enda det ser ut til at den er fra NRK.no. Om det hadde vært en side fra NRK.no, ville den sett slik ut. Da står det nrk.no i søkefeltet.

Sørg for å ha gode nok passord, ikke navnet på barn eller kjæledyr, men passord som inneholder store og små bokstaver, siffer og tegn. Ikke vanlige ord. Passordene dine bør heller ikke være de samme på de forskjellige innloggingene, og du bør bytte passord hver andre uke, dessverre. Skriv de gjeldende passordene i en bok ingen vet om.

Bitcoin i utgangspunktet som en kryptovaluta er et gyldig betalingsmiddel, Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Vargas

Pin It on Pinterest