I hele fjor fikk småbarnsfamiliene billige bleier. Faktisk to pakker til prisen av en. Et fantastisk tilbud til blakke familier som har mer enn nok å betale på fra før. Men nå er moroa over. Fra Nyttår kuttet Kiwi ut tilbudene og kastet heller inn håndkleet i priskrigen og kampen om småbarnsfamiliene var tapt.

Men nå følger resten av kjedene etter og REMA1000 setter opp bleiene med dobbelpris-

Priskrigen på bleier er offisielt over. Mens butikker i fjor høst solgte bleier med tap for å tiltrekke seg barnefamilier, skrus prisene nå opp igjen mot nivået de hadde før krigen brøt ut.

Både Kiwi, Rimi og Rema 1000 lanserte i høst et «to for prisen av én»-tilbud. I tillegg kuttet de selve prisen på bleier. Nå finnes ikke lenger dette tilbudet.

Også hos Rimi er prisen på bleier nå dobbelt så høy som de var før jul.

– Tilbudet med to pakker for prisen av én var en kampanje som de fleste kjedene valgte å kjøre frem til nyttår. En slik kampanje svir. Derfor er det naturlig at vi nå går tilbake til normale priser, sier Bjørnar Mickelson, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge, som også eier Rimi.

– Betyr dette at bleiepriskrigen er over?

– Slagene om bleiene er over, i hvert fall for denne gang. Men krigen er ikke over. Vi tar fortløpende vurderinger av nye tilbud fordi barnefamilier er en viktig kundegruppe, sier Mickelson.

Her er det viktig at folk skjønner at kjedene ikke gir bort en eneste vare billigere enn de absolutt må- Kjedene er kyniske til det ytterste, kampen om kundene er hardere enn noen gang. Jeg skjønner at foreldre med små barn jubler med så lave priser på bleier, men vær helt klar over at kjedene vet å tjene penger på andre varer i stedet.

Mitt tips til de som vil spare på handelen i kolonialbutikken. Se på varens kilopris, og ikke pakkepris. Kjøp stort etter handlelisten, og kun den- Kan du handle i Sverige er det mye å spare om du ikke må kjøre bort hele gevinsten i form av bensin. Men bor du en halvtimes kjøretur fra grensa eller nærmere-  kan du spare mye.

Vær også oppmerksom på at det står ofte «best før» på mange varer. Det er ikke det samme som «holdbar til»- ikke kast fullgod mat.

Når det kommer til bleier så kan disse brukes kun engang, men bruker du tøybleier kan disse brukes mange ganger etter vask-

Er man prisbevisst på alt man kjøper, så er det enorme summer å spare. De aller fleste prisundersøkelser viser at det er REMA 1000 som har de laveste prisene i Norge. Til tross for svært mye dyrere bleier-

Ikke tro på at REMA kjeden har faste lave priser- De kjører tilbud som alle andre. Det er priskrigen på bleier et gyllent bevis på-

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3985441.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Indrefilet av svin med fløtegratinerte poteter

  Jeg ser mer på meg selv som livsnyter enn hobbykokk- Og liker nok bedre å spise enn å tilberede...

Drap drap og atter drap…

Drap drap og atter drap… FENGSELSSTRAFFENE FOR LAVE? Nok et drap i Norge- En 34 år gammel kvinne ble mandag...

Lukk