https://www.youtube.com/watch?v=EO5nAMKHNpE

https://www.youtube.com/watch?v=Du-aGalrolM

Ventetiden er endelig over! Nå starter sesongen som svært mange har gledet seg til gjennom en lang sommer, ja helt siden mai faktisk. En hel verden gleder seg til gigantenes liga, den eneste liga i verden med hele fem gullkandidater. Vi tror Chelsea er litt bedre enn sine argeste konkurrenter, også fordi de har en trener som vil vinne, litt mer enn de andre.

 

Premier League er den viktigste scene den internasjonale klubbfotballen spilles på, det er den engelske hovedligaen, men har du suksess her, vil en hel verden legge merke til deg. Du vil bli sett av millioner av mennesker hver eneste uke. Her er litt mer om de fire som vil dominere liagen, Chelsea, vinner Premier League denne sesongen.

MANCHESTER UNITED

Louis van Gaal har tatt over den vanskelige jobben etter David Moyes. En jobb det er svært sannsynlig han vil lykkes i, men som også kan ta noe tid. Vi tror den nederlandske treneren, som har svært lang erfaring på høyt nivå tar Manchester United til Champiosn League-plass. (topp 4) og at de allerede neste sesong vil kunne være med å sloss om ligagullet, men ikke i år.

Louis van Gaal har fått «åpent sjekkhefte» av styret på Old Trafford, noe som gjør at han kan i realiteten kan hente hvem som helst. Ryktene svirrer som aldri før, og Manchester United vil hente nye store navn før overgangsvinduet stenger. Angel Di Maria; som hadde et bra VM for Argentina, fra Real Madrid for £55 millioner er siste mann på rykteblokka.

Arturo Vidal fra Juventus er et annet godt fotballnavn som stadig linkes sterkere til van Gaals nye tropp.

Foreløpig er det kun Luke Shaw, Ander Herrera og Vanja Milinkovic  som har signert for «nye» Manchester United, men van Gaal og de mektige herrene på «Theatre of Dreams» vil jobbe hardt og lenge for å få de riktige spillerne på plass før 31. august.  

Juan Cuadrado som hadde et strålende VM for Colombia er også en spiller som linkes sterkt til Manchester United, han spiller foreløpig for Fiorentina.  En rekke spillere har blitt solgt i van Gaals ryddesjau. Barmby, Byrne, Vidic, Ekangamene, Ferdinand, Rowley, Evra , Giggs (ass. trener) og Bebe har alle forlatt Manchester United.

ARSENAL

Den lengst-sittende treneren i Premier League, Arsene Wenger, franskmannen som aldri klarer å kle på seg sin alt for store boblejakke, er utvilsomt en dyktig fotball-trener, men det har en tendens til å bli bare nesten for den godeste Wenger. Derfor smakte det nok fantastisk med et etterlengtet trofé da Arsenal tok FA-Cupen i mai.

De fleste klubber har en eller flere urokråker i troppen, i Arsenal er det utvilsomt Jack Wilshere. Har fått beskjed av sjefen om å stumpe røyken noe han slett ikke har planer om. På treningssamling i USA i sommer skal midtbanespilleren være sett med sneipen i munn ved flere anledninger. Tåpelig gjort.

Nye spillere inn for Arsenal er Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy, Calum Chambers og David Ospina.  Bortsett fra Ospina, som neppe danker ut gode Szczesny i målet, vil samtlige av de nye spillerne går inn og forsterke Wengers lag. Allikevel tror vi de skal slite med å komme inn blant de fire beste denne sesongen.

MANCHESTER CITY

Manuel Pellegrini trakk det lengste strået i forrige sesong og vant med en sterk avslutning på sesongen og hans lag blir ikke noe dårligere kommende sesong, heller tvert i mot. Derfor tror vi også Manchester City blir å regne med helt til slutt kommende sesong, Chelseas argeste konkurrent.

Årsaken er enkel, penger. Mye penger. Sjeikene som eier City er villig til å betale «sinnssyke summer» for den spilleren Pellegrini setter på ønskelista, så ender han foreløpig opp med Frank Lampard på korttidskontrakt, en liten genistrek? Mulig, Chelsea-legenden er ikke like god som han var, men har den rutinen som kan være helt avgjørende når det «brenner på dass» i viktige og avgjørende kamper.

CHELSEA

Didier Drogba er tilbake på «bora». En spiller som fikk motstandere til å pisse i buksa sist gang han hadde blå drakt i London. Nå er han to år eldre, men har fortsatt mye fotball i seg. Spissen kom på free transfer fra tyrkiske Galatasaray og vil helt sikkert gjøre seg bemerket på godt og vondt sammen med sine lagkamerater Chelsea på ny.

En spiller som er svært populær hos supporterne, mye pga at det var han som avgjorde Champions League-finalen til Chelseas fordel mot Bayern München i 2011/2012 sesongen med sin scoring i straffespark-konkurransen.

Chelsea har foreløpig solgt spillere for store summer, men også fått inn for nær £50 millioner. Mario Pasalic, Diego Costa, Filipe Luis, Chec Fabregas og nevnte Didier Drogba.

Chelsea har den beste, derfor vil de nok en gang lykkes også. José Mourinho har tapt 1 kamp  av sine siste 79 som sjef for Chelsea på Stamford Bridge, det var mot Sunderland i april i år. En imponerende statistikk.

– Portugiseren har en viss press på seg for å levere denne sesongen, men som han har sagt en rekke ganger – bare på den måten José Mourinho kan si det, han elsker det presset og det er da han leverer best. Han er også kjent for å levere oppsiktsvekkende kommentarer og er allerede en legende i engelsk fotball, elsket og hatet av fotballfans, spillere, journalister og dommere.

«The Only One».

Fotball handler om intelligens, José Mourinho har det største egoet, men er også den mest intelligente treneren i England. Derfor vinner Chelsea!

Foto: Flickr/ actusports

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dårlig råd? Sett opp budsjett for 2015 nå!

Dårlig råd? Sett opp budsjett for 2015 nå! Din personlige økonomi er viktig til enhver tid, nå og i tidene...

Premier League- Klarer van Gaal topp fire?

I think Chelsea will win the Premier league. There, I've said it! — Gary Lineker (@GaryLineker) August 15, 2014 Nå...

Lukk