Skriver du krimbøker er sjansen overhengende for at du vil bli rik, spesielt om bøkene dine blir utgitt på flere språk. Tror du at du kan bli rik på å blogge tar du veldig feil. Kun en håndfull bloggere har tjent penger nok til å kunne leve av. Krim- forfattere derimot kan bli mange millionærer.

De aller fleste som har en blogg skriver fordi de har mye på hjertet som de vil dele med andre, noen blogger fordi andre gjør det. Å tjene litt på blogging er gøy for alle som gjør det, men det er langt fra å tjene noen tusen lapper i måneden til å kunne ha en fast skattbar inntekt som man kan leve av.

Det å skrive blogg er for noen både terapi, hobby og livsstil på en gang. Da er det mange timers jobb bak blogg-innleggene hver eneste dag, da er det selvsagt fortjent at det gir litt tilbake i form av verdier.

En forfatter har skriving som yrke og vet derfor at det som sendes til forlaget for godkjenning kan bli til en bok, som igjen blir til en bestselger. Bestselgere gir penger i kassen så det holder.

 

Jo Nesbø (51) Foto: SIDE2.no

Multi-kunstner og forfatter Jo Nesbø feks, er god for mange millioner kroner grunnet sine skrive kunnskaper. Hans bøker selges verden over, og i en periode i sommer- etter boken «Gjenferd» ble tilgjengelig, ble det solgt en bok hvert 27. sekund, i Storbritannia. Det blir velfylte bank-konti av slikt.

Nå er det dårlig gjort av meg å sammenligne en av verdens mest suksessrike krim-forfatter med en simpel blogger. Poenget er at det går ut på det samme. BEGGE skriver. En forfatter skriver bare mer og lengre av gang, og tjener desto mere.

– Noen få bloggere med svært mange lesere i Sverige har tjent gode penger, og blitt rike pga at de var svært tidlig på markedet. Isabella Löwengrip var muligens den første bloggeren i Norden som tjente sin første million på å skrive blogg. Hun fikk enorm kjendisstatus i Sverige og har vært på TV sendinger, reality TV og debattprogrammer. Hun har også vært ivrig inne politikk, men det var mote og fashion som gjorde «BlondieBella» rik.

– Går du med tanker om hvordan man løser drapssaker, og i tillegg er bra på gode ideer hvordan drap utføres, så kan du være en potensiell krim- forfatter. Selvsagt skal det langt mere til. Uansett er det vanskelig å bli rik på bøker om man ikke leverer bok- materiale til et eventuelt forlag. Schibsted er et av de store forlagene som satser på unge og nye forfatter-spirer som tror de kan ha noe å komme med.

Jo Nesbø sendte inn manuset til «Flaggermusmannen» til forlaget Aschehoug under pseudonymet Kim Erik Lokker, for at ikke hans allerede noe kjente navn gjennom gruppen «Di Derre» skulle være avgjørende for utvelgelsen. Dette var så sent som i 1997.

Da var Nesbø 37 år.

Det betyr at mange unge bloggere har god tid på seg til å bli en potensiell meget habil forfatter.

Det er også verdt å nevne at en av verdens mest prestige-tunge blogg i sin tid, Huffington Post ble kjøpt opp av AOL (American On Line).

Prisen var på svimlende 1.8 milliarder NOK som tilsvarte ca $315 millioner.

Derfor kan det være bloggerne som ler sist allikevel…

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maria Mohn: IDOL er min sjanse!

Foto: Moa Engelbrektsson  Jeg er så heldig å få møte spennende og kreative mennesker som er aktuelle i tiden med det...

IDOL- Møte med mennesker…

    Foto: TV2.no Jeg har møtte en av de ti IDOL finalistene, dette intervjuet kommer i sin helhet om...

Lukk