Blind vold- å beregne konsekvensene etter slaget er umulig. De aller fleste som utfører blind vold er berusede unge menn som tror de er uovervinnelige, og som ikke tenker over konsekvensene for sine handlinger.

Aggresjon, sjalusi, alkohol eller narko er stikkord som ofte er involvert i politisaker rundt blind vold.

Lest? Vold – Lar du deg bli mishandlet?

– Blind vold rammer mange tusen mennesker i Norge årlig. Det kan ramme hvem som helst når som helst. Men det skjer oftest i sammenheng med sentrum besøk på barer og restauranter, i taxi eller køer der det samles mange mennesker. Ofte med for mye alkohol i blodet.

«– Et slag eller spark kan potensielt ta livet av et menneske, selv om det ikke er meningen. De færreste voldsutøvere har så gode anatomiske kunnskaper at de klarer å beregne konsekvensen.»

Overlege Tina Gaarder.

– Å slå eller sparke noen som er uoppmerksom på overfallet kan i verstefall koste vedkommende livet. Det tenker ikke overgriperen over da han sender avgårde slaget eller sparket. Det kan ende med betinget dom og mange år i fengslet, og alle problemer og utfordringer det fører med seg.

Blind vold- å beregne konsekvensene etter slaget er umulig.

Drikker man for mye alkohol kan man miste dømmeevnen til å tenke rasjonelt. Utøve voldelige handlinger er ikke noe man gjør i edru tilstand, og burde ikke ha vært det uansett, men det skjer stadig oftere. Dessverre helt uten begrunnelse i mange situasjoner.

Politiførstebetjent Jan Andreassen i Fredrikstad-politiet sier at mange får seg et sjokk i avhør dagen derpå.

– Det er svært få gjerningsmenn som i avhør sier at de skjønte hvor alvorlige konsekvenser volden skulle få. Når man er beruset svekkes evnen til å bedømme handlingene sine. Tidligere har vi jo sett at kun ett slag har gjort folk til drapsmenn, forteller den erfarne politimannen til NRK.no.

Kombinerer du alkoholbruk med tabletter kan dette føre til at du reagerer helt annerledes enn noen gang før. Og det kan være direkte livsfarlig for deg selv.

Uansett hvor irritert, sjalu eller sint du blir, enten på fest, i byen eller hjemme. Tenk over konsekvensen for dine handlinger. Ikke slå eller start en slåsskamp pga bagateller som i verste konsekvens ødelegger for deg selv og dine nærmeste.

Å havne i fengsel er en skremmende og ubehagelig opplevelse du aldri kommer til å glemme. Ikke drikk sprit du ikke tåler og hold deg unna bråk. Ingen kan hjelpe deg når den tunge fengselsdøra smeller igjen bak deg. Da får du god tid til å angre over at du slo eller sparket før du tenkte på konsekvensene.

Ingen bryr seg om at du «ikke mente å drepe» med sparket mot hodet. Du må selv ta ansvar for egne handlinger – også når du er beruset.

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lærere- slutt å mobbe dine elever!

Lærere- slutt å mobbe dine elever! Skremmende mange elver kommer med historier om at de mobbes av en eller flere...

YLVIS- YouTube suksess sett av en halv million

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=369FGAb1iI8[/youtube] Ylvis brødrene, Bård og Vegard Ylvisåker er best kjent for diverse humorprogram som  "Norges herligste" og "Ylvis møter veggen". Nå har...

Lukk