Du tenker kanskje ikke over hvor skjørt livet er? Tenker du noen ganger over konsekvensene av dine egne handlinger, og hva disse kan føre til om du ikke tar forhåndsregler? Når man er ung, og kanskje litt naiv- er det lett å tro at man er udødelig. Det kan være en skjebnesvanger tanke.

Livet bør være det beste man har, og derfor passe på det som sin egen skatt. Både på måten man lever på i hverdagen, og hvordan man passer sin egen helse. Samtidig er det en del av livet å gjøre ting som er både spennende, farlig, utfordrende og noen ganger lite gjennomtenkt.

– Mer enn 500 mennesker velger å avslutte livet i Norge på pr. år. Selvmord er en måte å slippe unna på som får enorme konsekvenser for den som sitter igjen. I bunnløs sorg og fortvilelse setter man tilbake venner og familie som får sine liv sønderknust pga en handling som burde ha vært ugjort. Årsaken til at noen velger å gå i døden for eget grep kan være så mange.

– Psykisk syke kan måtte gå for lenge før de får hjelp, noen kan være syke uten å vite at de er det- andre velger å dø pga depresjon, angst, samlivsbrudd, alkohol- eller narkotikaproblemer eller av økonomiske problemer. Å snakke om selvmord er fortsatt et tabubelagt tema. For tabubelagt. Derfor bør det skrives og snakkes om langt oftere, for å kunne hjelpe de som er i denne kategorien.

4303638889_8512e14e70.jpg

– Når det er så mange som velger å avslutte livet- kan man bare forestille seg hvor mange som tenker på å gjøre det, men som av ulike årsaker lar være. Heldigvis. Ung eller gammel, kvinne eller mann. Alle mennesker har noen de har kjær og som er umistelig. Tenk deg tanken, kjenn på følelsen av å få politi og prest på døra, med et budskap om at din datter, sønn eller ektemann er død.

En uvirkelig tanke? Mer enn 500 familier får dette besøket hvert eneste år i Norge.

Døden er også en del av livet, men man bør gjøre det man kan for å ha et så godt og langt liv som mulig. Allikevel skal man snakke også om døden, om det å være i live sammen med de som betyr mest er en gave man skal sette pris på.

Å være glad for å være i live, å leve i Norge som er et ok land å bo i er nok en selvfølge for de fleste, men man skal kanskje stoppe opp noen ganger å si det til seg selv- og gjerne de man omgås. «Fy flate så godt jeg har det, jeg trives med livet.»

– Sykdom, ulykker og og drap er også en del av samfunnet vi lever i. Vi har ingen garanti for morgendagen- nettopp derfor skal man ta vare på hverandre og aldri nøle med å uttrykke følelser. Si til dine barn, din kjæreste og ektefelle- gjerne også søsken og foreldre at  du er er glad i dem. Det kan faktisk være nok.

Visste du kanskje ikke at disse dager som kommer og går, er selve livet?

Ikke la dette bli din siste vår!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gerhard Heiberg har mistet både fotfeste og gangsynet!

Gerhard Heiberg er Norges representant i den Internasjonale Olympiske komité. Han skal ikke bare snakke Norges sak, han skal etter...

Våren er den beste tiden å være forelsket- på tide med en kjæreste?

Mars, april og mai er kanskje den deiligste tiden på året, spesielt i Norge. Vi har de kjente årstidene og...

Lukk