Blir du bedt om å kle deg naken? En uskyldig flørt med noen som slenger rundt seg med komplimenter, fra en person du ikke kjenner, kan i verste fall ende med voldtekt, om du velger å møte vedkommende.

I andre tilfeller kan han eller hun lure deg til å kle av deg, der bildene blir brukt til utpressing. Se videoen nedfor – som er hentet fra faktiske hendelser, delt av Kripos.

Lest? Bildene som avslører norske pedofile

Aldri før har det vært viktigere enn nå, å tipse politiet, der du har mistanke om at andre blir misbrukt, eller noen truer deg til å ta nakenbilder av deg selv på nettet. Det er forbudt, det er trusler og de skyldige kan bli dømt til fengsel for overgrepene.

Dessverre er det lett å bli lurt, fordi de kriminelle ofte bruker kompliserte framgangsmåter, eller nye måter å true deg på. Den du først tror er en fortrolig venn, en potensiell kjæreste eller kanskje en du stoler fullt og helt på, men som faktisk er en person du ikke kjenner, som sitter et annet sted i verden og vil utnytte deg til fulle.

Blir du bedt om å kle deg naken?

En person som jobber med nett-kriminalitet, der du er en av mange som blir lurt, akkurat i dag. Enten truet til å betale penger, eller lurt til å sende nakenbilder av seksuell karakter, slik at de kan presse deg på et senere tidspunkt.

Lest? Avviker? Søker du barneporno? Les!

Husk at du som barn eller ung, har egne rettigheter. Alltid. Din kropp er det kun du som bestemmer over, og er det noen andre som forsøker å tvinge deg til å gjøre noe du selv ikke ønsker, bør du si nei. Husk også at du aldri står alene, uansett hvor mørkt og vanskelig ting kan se ut når fortvilelsen tar overhånd. søk råd og hjelp hos noen du stoler på, enten rektor, en lærer, foreldre, søsken eller en mormor.

Kripos og det norske politikorpset jobber på spreng hver eneste dag, i samarbeide med en lang rekke andre nasjoner, mot å avdekke kriminelle som operer via internett. Politiet kan ikke ta alle, men de kan avdekke mange kriminelle grupperinger, med din hjelp – om du tør å stå fram og fortelle din historie. Hver minste lille detalj, kan være nok til at politiet stopper de kriminelle. Har du mistanke om noe eller noen i sosiale medier, trekk deg ut ved å si, nei takk.

Bruk emneknaggen #SayNO du også, og del gjerne budskapet til alle du kjenner. Sammen står vi sterke mot svindlerne.

Kilde: Europol/Kripos

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommerferie-tips? har du ikke bestemt deg? Les!

Sommer er ferie og reisetid, mange nordmenn velger Syden, men ikke alle tør å tenke nytt. Norge har tusenvis av...

Lukk