Det streikes som aldri før og nå er det lærere og kommuneansatte i første omgang som rammer Norge med full tyngde fra i morgen, fredag. 17000 ansatte taes ut i streik!

Transportarbeider streiken fortsetter også.

I tillegg går vel 950 sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre grupper i landets helseforetak ut i streik i morgen. I Bergen er regnskapsansatte tatt ut og det rammer alle som sitter og venter på skattepenger.  Hundrevis av barnehager blir rammet over hele landet.

950 personer ved 9 sykehus er også tatt ut, og det kan bli fare for liv og helse, men det benekter forhandlingsleder Lisbeth Normann.

– Det å streike i helsevesenet vil alltid gå ut over tredjepart, pasientene. Vi har valgt å skjerme områdene øyeblikkelig hjelp, syke barn, kreftpasienter og psykiatrien for på den måten ikke ramme de mest sårbare gruppene, opplyser Lisbeth Normann, forhandlingsleder for Unio i en pressemelding.

Det er arbeidstakerorganisasjonen Unio som forhandler på vegne av sykepleiere, pedagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, forskere og flere andre yrkesgrupper knyttet til landets helseforetak.

Ingenting tyder på at det er noen snarlig løsing i noen av sektorene.

Kilde Aftenposten

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du klar for badesesongen?

Eller sitter bikinien eller badebuksa som et trangt pølseskinn rundt kroppen? Det er ikke gøy å dra på stranda når...

Hvilken plattform er best?

Hvilke erfaringer har du? Jeg er meget godt fornøyd med Wordpress. Men det er mange andre alternativ, bla blogg.no Noen...

Lukk