[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HI6vJAiCMmc[/youtube]

Marit Bjørgen har en hel spesiell plass det norske folks hjerter, og hun kan bli den første norske idrettsutøver som vinner Tour de Ski. Bjørgen har hatt mange fantastiske øyeblikk i skisporet, men også tunge stunder der motløsheten og tårene har kommet tett og ofte. 

Mulig det ikke finnes hennes like fordi hun er den hun er. Ærlig, menneskelig og knalltøff på en gang. En kvinne med alle de riktige fysiske forutsetningene på plass for å bli best i verden på ski. Men også en kvinne som viser følelser, sier de riktige tingene til riktig tid, og ikke minst kommer først i mål oftest.

Theres Johaug og Marit Bjørgen Foto: NRK.no

Marit Bjørgen er elsket av en hel nasjon. Hun ble kåret til årets forbilde og årets kvinnelige idrettsutøver og det skulle bare mangle. Årets norske idrettsgalla ble nok et bevis på at Marit Bjørgen er blant de beste i verden.

Juryen framhevet Bjørgens jordnære væremåte og målretta arbeid også når det butter imot.

– Jeg er stolt og ikke så lite satt ut, sa prisvinneren selv da hun mottok prisen i Val de Fiemme, kvelden før innspurten i Tour de Ski.

Et kvarter tidligere mottok hun også prisen som Årets kvinnelige utøver i 2011 etter en historisk innsats. Ikke minst under VM på ski i Oslo.

Hun vant prisen i konkurranse med blant andre Therese Johaug og Susann Pettersen.

Kan hun bli historisk med å vinne Tour de Ski?

Sammen med resten av langrennsfolket fulgte 31-åringen Idrettsgallaen via videolink fra italienske Val di Fiemme, der de søndag avslutter årets Tour de Ski. Da ble hun vitne til at hennes gode venninne Therese Johaug ble kåret til årets navn.

Det er en pris Marit Bjørgen kommer til å få ved neste anledning om hun vinner Tour de Ski.

 

 

Vargas

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article14180673.ab?fb_comment_id=fbc_10150503312789350_20469575_10150503342554350#f4ed7990

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article14180673.ab

 

NRK.no

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/live/article14166709.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvordan gi barn god forståelse av hvordan barn blir til?

  Gutter og jenter har i mange generasjoner følt det som naturlig å ta seg til skrittet når de ikke har annet...

Svensk Hockey er best i verden!

  Junior VM i Hockey viser hvem som er best i verden. "Tre Koronor" feide all motstand til side da Sverige ble verdensmester...

Lukk