To blog or not to blog. Er du glad i å blogge så blogg. Gjør du det for at alle andre gjør det så la vær. Alt for mange unge mennesker sitter å skriver alt for ofte og alt for dårlige blogginnlegg.

– Jeg skal ikke gjøre meg til noen dommer over hva du skal skrive om, men har du ikke noe å skrive om eller å formidle til dine lesere så ikke skriv, og ikke blogg. Det er for mange som skriver innlegg om at de ikke har noe å fortelle, er dritt lei lekser og forøvrig svært lite interessante og informative innlegg. Selvsagt må man ta høyde for at svært mange bloggere er veldig unge, og det gjenspeiler seg i bloggene deres.

Noen unge bloggere er svært dyktig med både bilde og tekst, og byr på seg selv så det holder. Dessverre så er det de færreste av de unge som gjør det. Noen kan være veldig flinke til å ta bilder, men glemmer teksten. Da er det ikke en blogg, men en nettside med bilder. Kombinerer du gode bilder med god tekst, så har du potensiale til å ha en god blogg.

Før du poster et blogginnlegg, tenk over det som er skrevet. Er dette noe mine lesere finner interessante, morsomt eller som et givende innlegg. Er dette noe du selv ville ha valgt å lese.

To blog or not to blog...

Det verste jeg ser, er bloggere som skriver innlegg om at de har så lite å blogge om, derfor har det blitt så lite blogging i det siste. Da er det bedre å gjøre andre ting, gå på kino, løp deg en tur, shoppe. Hva som helst, bare legg bort bloggen til du finne ny inspirasjon.

To blog or not to blog…

Ingenting er mer intetsigende og kjedelig enn å lese innlegg om «ingenting».

Jeg mener ikke at du skal kopiere andre bloggere, bare tenk over hva du skriver, før du offentliggjør innlegget.

 Jeg skriver blogg fordi jeg har sterke meninger om så mangt, og fordi jeg elsker og skrive. Det er ingen tvil om at også jeg kunne ha valgt å la være å skrive om ting jeg i ettertid ikke burde sendt ut på bloggen. Pass på at bloggen ikke styrer livet ditt, men at det er du som styrer bloggen. La bloggen være en venn og ikke en plikt.

– men jeg har etterhvert blitt langt mer bevisst på hva jeg formidler, og jeg prøver å skrive om tema som opptar flest mulig. Av og til er det lett å bomme skikkelig på det. Hovedsaklig fordi at jeg glemmer at leserne er nysgjerrig. De vil ha nye ting å lese om det som opptar dem.

– Og alt om terroristen fra 22. juli har vært svært godt besøkt, samt alle de forskjellig reality serier. Man kan diskutere hvor viktige det er, faktum er at svært mange ser på de forskjellige TV kanalene som sender et eller flere program med Reality-TV.

Vær deg selv, også på bloggen, skriv så riktig som mulig, bruk bilder, et rikt språk og hold deg til din genre. Det er ikke bra om en blogger som er en typisk foto- blogg begynner å legge ut om interiør og tekstiler feks. Hvis gjennom bloggen din hva du kan. Har du info eller kunnskap som andre har bruk for, så får du brått nye lesere.

Sliter du med å finne tema, så legg vekk bloggen. Du er sjefen, skriv aldri at du ikke har skrevet pga manglende motivasjon eller inspirasjon. Det er svært lite interessant for andre å vite. 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VM i Brasil- ingen Kaka eller Ronaldinho!

VM i Brasil går uten en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider. Kaka er utelatt av Brasil VM-tropp, det...

Lukk