I ånden av alle bloggpriser som blir delt ut i disse dager- så kan det være på sin plass å plassere VERDENS mest innflytelsesrike blogg på kartet-

Huffington Post ble nylig solgt til AOL ( Amerikan On Line) for svimlende 315 millioner Dollar.

Arianna Huffington (60)

Arianna Huffington har fått bloggen til å bli en av de virkelig populære i USA, og hun har spesialisert seg på politiske teamaer, og Presidentkandidater har brukt bloggen hennes for å fremme politiske saker i de tidligere valgkamper-

http://www.huffingtonpost.com/

Så om det er bloggere der ute med baller nok til å ha tro på seg selv, så er det bare å heise flagget og selge til høystbydende. Kan godt hende avisene i Akersgata eller nettaviser ellers i kongerike er ute etter nettopp din type blogg- hvem vet?

Et slikt oppkjøp skaper historie. Inntil nå har det vært regnet som utenkelig at en blogg skulle utvikle seg til å vinne slik kommersiell verdi.

Huffington Post ble startet i 2005 som en av USAs utallige politiske blogger. Hvordan har den fargerike greskfødte, i dag 60 år gamle opphavskvinnen, på mindre enn seks år greid å gjøre bloggen til en milliardbedrift?

Hun utviklet den til å bli Amerikas trolig mest velkjente uavhengige nettavis. I tillegg til de alminnelige journalistiske virkemidler har Huffington tatt i bruk et personlig og sosialt nettverk som savner sin like.

Om det rette tilbudet kommer så er absolutt alt til salgs. Så også blogger. Men slike summer man her opererer med er selvsagt i en helt annen prisgruppe enn hva man kunne få for en av de virkelig populære bloggene i Norge.

– Det er ikke noe poeng i seg selv å kjøpe en blogg- om ikke den som er grunnen til sukssessen er med å viderefører det arbeidet som er lagt til grunn, og som er selve hjernen,  ryggraden og hjerte i bloggen.

Derfor er Arianna med på lasset når AOL nå skal gjøre Huffington Post til bloggen over alle blogger- World Wide.

Selve rosinen i pølsen om du vil.

-Norske bloggere mangler punsj-

 

I Norge henger vi dessverre langt etter. Og det ser man på utvalget av de bloggene som nå er nominert for 2012

Årets blogger:

Linnéa Myhre
Flinke Piker
Fagmag
Camilla Pihl Maria
Amelie
Livingdoll

 

Årets kjendisblogg:

Rachel Nordtømme
Tone Damli
Maria Mena
Lene Alexandra
Aylar Lie
Maria Skappel

Årets moteblogg:

Camilla Pihl
Ulrikke Lund
Barbro Andersen
Styledevil
Nathalie Helgerud

Årets gatemoteblogg:

The Streethearts
Kristine Moen
The Newyorker
Amalie Utigard

Årets inspirasjonsblogg:

Cath In The City
Marie Amanda
Livingdoll
Maren Bjørgum
Fashionberry

 

I tillegg deles det ut priser i kategoriene, årets make-up blogg, beste dagens outfit-blogg, årets fotoblogg, årets internasjonale blogg og årets nykommer blogg.

Jeg synes norske bloggere mangler punsj. En blogg skal imponere, glede, irritere, skape debatt, gjøre deg glad og gjerne kåt. Her er det mangel på det meste.

Hvilken øyenskygge og skinnkåpe  en syltynn fotballfrue velger å bruke på neste fest er totalt uinteressant for meg. Men ikke for titusener av 12 til 14 åringer som ser opp til en «barbie girl» look- a-likes blogg. Tydeligvis.

En av bloggene som er nominert er i tillegg lagt ned- » Flinke Piker » er en «fake» blogg. Hun som står bak har lagt alle kortene på bordet-  Det sier litt om de som står bak nominasjonen-

Skulle noen ville lagt inn bud på noen av disse bloggene? Neppe!

Men misforstå meg rett. Vi har bloggere i Norge som så absolutt burde vært nominert på listen. Vi har både journalister, forfattere og andre meget dyktige skribenter som hører med når bloggNorge skal kåre de beste.

 Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når foreldre dreper sine barn

  - Når tilsynelatende friske oppegående mennesker, med hus, hjem, båt, bil , kone og barn, går til det forferdelige skrittet...

Er et sidesprang nok til å gå?

Lar du et sidesprang fra din partners side være så graverende at du gir vedkommende på båten? Tenker du i...

Lukk