Blogg – slik blir du større og større. Først av alt vil vi advare alle bloggere om å tro på alt som blir sagt i “gratis” webinar hos såkalte “eksperter” som forteller deg hvordan din blogg skal bli best og størst. Svindel hele veien. 

Allerede to minutter inn i disse webinarene, vil du få et tilbud om å betale fra 5000 – 7000 kroner for enda flere gode råd. Du må ikke gjøre det. De fleste vet hvem vi sikter til, men av hensyn til vår egen integritet, velger vi å ikke legge ut navn på vedkommende. Du er herved advart.

Skal du lykkes som blogger, så må du først av alt elske å skrive og du må skrive og poste, ofte. Helst hver dag.

Du bør også ha en nisje, en rød tråd eller holde deg til et tema. Vargas12.com, er unntaket som bekrefter denne regelen. Vi skriver om alt fra sex, til fotball, om døden, til økonomi, deretter stikker vi innom kjendiser, TV-serier, film og politikk. Stikk i strid med de flestes råd. Dette fordi vi har så mange meninger om alle disse temaene.

Blogg – slik blir du større og større …

Blogg - slik blir du større og større ...

Om du liker å ta bilder og kan det, bør du publisere disse på egen blogg. Ofte. Helst i hvert eneste innlegg. Liker du ikke å ta bilder selv, så bør du huske på at enhver blogg som har mange lesere, har også gode bilder. En artikkel uten bilder er ikke en fullgod bloggpost. Øv på å ta bilder. Du trenger slett ikke det beste og dyreste kamera til dette.

Skal du lykkes med å leve av bloggen din – bør du ha en god plan. Du bør ha god økonomi, være litt over gjennomsnittet vakker, du bør kunne å kle deg opp, vise deg fram og ha sterke meninger om mote, sminke, hår og sko. Det gir deg ingen garanti, men det hjelper. Plukker du ut de ti mest leste bloggerne i Norge i dag, er de unge kvinner, flotte, vellykkede og har skrevet gode artikler på sin blogg, i mange år.

Unntak finnes også her. Sjefredaktøren hos Nettavisen, Gunnar Stavrum, er verken ung, vakker eller tilsynelatende opptatt av fashion. Men han er en glitrende journalist med sterke meninger, og han har en plattform som gir ham muligheten til å bli sett i bloggosfæren gjennom sin Nettavis. Det hjelper åpenbart på seertallene.

Vargas12.com har publisert mer enn 5000 artikler på denne bloggen siden 2010, vi er i ferd med å skrive de neste 5000. Derfor gir vi våre lesere konkrete tips, på hvordan du skal få enda flere lesere. Dette virker. Det aller viktigste du kan gjøre for å komme ut hos massene, er å bli stor hos Google. Da gjør du som følger:

  • Ping bloggen din hos Twingly.com
  • Publiser den hos Blgglisten.no, er bloggen din på plattform hos blogg.no, gjør det samme her. Viktig.
  • Ping bloggen hos Google, via denne linken
  • Bruk sosiale medier flittig, Twitter, Facebook, Google+ og frist leserne dine til å gå til bloggen, via Instagram
  • Få venner, kjente, kolleger og andre bloggere til å dele dine innlegg – bruk gjerne mail-lister
  • Ikke vær redd for å skrive hva du mener, Sophie Elise ble størst fordi hun var kontroversiell
  • Vær nøye med innholdet, se over og luk ut skrivefeil, bruk tid
  • Er du bedre enn andre til et eller annet, bruk det på bloggen, tips og gode råd er populært
  • La andre bloggere få ta del i din blogg-hverdag, si ja til gjesteinnlegg på din egen blogg. Alltid.
  • Les andres blogg, bli inspirert, har du lite motivasjon eller skrivesperre? La være å skrive noe som helst

Uansett hva du skriver, hvem du skriver for og hvilken målsetning du har for bloggen, den bør ha et innhold som har interesse for leserne. Det er liten vits i å skrive f.eks om ‘sommerfuglens liv fra fødsel til død’. Det fanger de få som har denne interessen. Ellers, nesten ingen.

Har du noe på hjertet som engasjerer, som leserne liker å lese om – og som du har nok kunnskap om, til å dele med leserne; skriv, skriv. Husk at det er en møysommelig jobb, det tar tid å bli lest av tusenvis. Dessverre starter mange å skrive blogg, men faller vekk innen kort tid. Vet du at tiden din ikke vil strekke til, bør du kanskje la være.

Har du derimot en god plan, mange sterke meninger og mye å skrive om, er det ingenting som hindrer deg i å forsøke å bli Norges neste toppblogger. Da bør du legge en plan for det, der du har nok til til å publisere daglige innlegg.

Mange diskuterer ofte hvilken plattform som er best. Vi bruker WordPress og er strålende fornøyd med det. Er du ung og ikke vil bruke tid på alt som har med oppsett av blogg å gjøre, men trenger et team som kan hjelpe deg, er utvilsomt blogg.no den aller beste. Her får du support, om noe er galt eller vanskelig på din blogg.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest