–  Ida Wulff ble for ikke lenge siden direkte sjikanert av en villsint taxi- sjåfør i Oslo, Ulrikke Lund ble overfalt, slått og sparket i Bergen så hun falt og brakk armen. Og den svenske topp bloggeren Alexandra «kissies» Nilsson ble trakassert med griseblod kastet på sin ytterdør. 

Det er liten tvil om at man legger hodet på blokka som kjent ansikt og blogger som mange er kjent med.

– Norges mest kjente og mest leste blogger Emilie Nereng, best kjent som VOE har også fått føle misunnelsen på kroppen med sjikane og trakassering på sin blogg. Hun bestemte seg å legge ned bloggen grunnet all hetsen, men er nå tilbake med ny blogg, og med Facebook innlogging i kommentarfeltet er det straks litt verre å slenge med leppa.

Hva er grensa for hva en blogger skal måtte finne seg i? En blogger som blogger under fullt navn og som har en viss mengde lesere, kan fort bli en hoggstabbe og et mobbeobjekt for allmuen, som ingen har kontroll på.

– Selvsagt skal man oppføre seg som folk og behandle også bloggere med respekt. Men det kan se ut som om mange mener at bloggere er det ikke så farlig med. De har jo blogg for å få kommentarer. Det er mulig det, men ingen er interessert i å bli trakassert for den innsatsen man legger til grunn på egen blogg.

Viser man ikke respekt på nettet, er det stor sjanse for at man ikke viser andre respekt ellers i livet heller.

Tenk over hva du skriver, og vær forberedt på å bli straffet om du velger å gå til fysisk angrep på andre mennesker, uansett tittel.

 Ytringsfriheten i Norge er et sterkt symbol på vårt demokrati, ikke la deg stoppe av de som ikke mener det samme som deg, enda de velger å bruke vold når de er tomme for argumenter.

– Det finnes ingen regler for hva man kan skrive i kommentarfeltet til bloggere, men alle som har tilgang til et tastatur har lov til å bruke hodet. Dette gjelder også de som kjenner til bloggere og kan møte disse privat eller på offentlig sted.

Thomas Moen, blogger og guru i bloggosfæren har laget en oppdatert versjon av bloggplakaten. Denne bør alle som skriver og leser forskjellige blogger lære seg utenat, og leve etter disse kloke punktene.

Å være uenig er sunt, man skal ha forskjellig meninger og det er bra med engasjement og diskusjon, men det er langt fra å utveksle ytringer til å gå til fysisk angrep på de man er uenig med.

Vær smart, bruk hue, ikke nevene!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Relativitetsteorien slår sprekker

- Greier du å se for deg og forstå hvor stort universet er? Det er ikke lett, og selv om...

Alkohol- Gir du mindreårige alkohol?

Hvis du er en forelder som vil ditt barn vell, så er det en selvfølge at du sier nei til...

Lukk