Topp- bloggere blir lagt merke til og sosiale medier er akseptert og godkjent som et privat talerør som stadig flere tar i bruk. Facebook er allemannseie og stadig flere leser blogginnlegg daglig-

Det er ingen tvil om at sosiale medier er med på å sette dagsorden i vårt moderne samfunn, mener kommunikasjonsrådgiver i Origo, Bente Kalsnes.

Hun mener at verken Maria Amelie-saken eller opprøret i Tunisia hadde fått så stort omfang, hadde det ikke vært for de sosiale mediene.

– Det er ikke lenge siden blogg dronningen Ida Wulff var i konflikt med en villsint taxi sjåfør- det ble førsteside oppslag på Dagbladet.no og bloggeren Emilie Nereng best kjent som VOE la ned bloggen 31.12.2010 Det overgikk alle andre nyheter, og ble omtalt på Dagsrevyen.

– Sosiale medier og bloggere spesielt har fått en status som de nye lobbyistene fordi de har enorm slagkraft, og lest av mange mennesker. Hadde VOE startet et eget politisk parti så hadde hun blitt statsminister ila meget kort tid. Mange hundre tusen lesere hadde hun på det meste.

Når VOE begynner å skrive igjen, for det gjør hun- vil bloggen hennes bli den mest leste i Norden, kanskje i Europa. Klart det gir henne makt.

Kalsnes mener at sosiale medier som blogg og Twitter er med på å skape et engasjement for enkeltsaker, som vi ikke har sett tidligere.

– Facebook har gjort sosiale medier folkelig, og man har lært seg å spre informasjon raskt. Maria Amelie-saken er et eksempel på slik rask spredning. Da hun ble pågrepet eksploderte hendelsen i sosiale medier. Alle twitrere skrev om den saken, og den spredte seg veldig raskt. Dette med rask spredning er et nytt fenomen. Dermed er det lettere å organisere demonstrasjoner, sier Bente Kalsnes.

Foto: flickr.com

 

Jeg mener det er sundt at enkelt mennesker får muligheten til å ytre seg via blogg, Twitter eller Facebook. Det gir enkelt individer en langt større mulighet til å nå ut med sitt budskap til de som er interessert i den informasjonen som kommer.

– Selvsagt er ikke alle bloggere like interessante å lese, men det er jo hvert enkelt menneskets eget valg hva de vil lese om. Det er ikke uten grunn at topp bloggere blir nettopp det. De kommer med et budskap, noe som fenger mange andre, og da får de mange lesere og blir topp bloggere ut i fra antall besøk på bloggen.

Har du en favoritt blogg du leser daglig?

Eller er du venner med «alle» på Facebook fordi det stas å ha mange «venner»? Da er du ikke alene.

Debatter starter ofte på en blogg, mens tradisjonelle medier kommer etterpå. Saken kan starte i blogger og andre sosiale medier, som for eksempel et kontroversielt utspill. Deretter blir det en sak, fordi utsagnet blir brukt som kilde eller intervjuobjekt, for eksempel i Dagsnytt 18.

Det hadde heller ikke vært mulig å øke omfanget av demonstrasjoner, i for eksempel Tunisia, uten sosiale medier, mener hun.

– Sosiale medier har gjort det mulig å mobilisere demonstrasjoner med svært mange mennesker på veldig kort tid. Det hadde ikke vært mulig uten de sosiale mediene. Ting som hadde tatt tid før, går fortere nå, sier Bente Kalsnes.

 

Vargas

 

Kilde

http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.7509905

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Norge er med i krigen mot Libya

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oDkhWGGkVxY[/youtube]     VART DU SKRÆMT NO?! Ok, da ville Gaddafi plutselig være med på våpenhvile allikevel. Diktatoren...

Mannen er mer på kjøkkenet enn kvinnen?

  Hvordan er det hjemme hos dere? Har gubben i huset tatt over grytene og kokebøkene? Det er lenge siden...

Lukk