Bloggere får hjelp fra andre – hvilken link hjelper din blogg? Alle bloggere- om de har en, tusen eller ti-tusen lesere daglig har sine favorittsider som de enten «pinger» til eller legger igjen en link hos, for at andre skal kunne se hva de har blogget om. 

Å «pinge» betyr å levere innlegg til de nettsider som er mottakelig for din unike link fra ditt siste innlegg. Twingly.com, Blogglisten.no og Bloggurat.net har slike ping-tjenester som hjelper deg å spre ditt budskap.

– De aller fleste bloggere ønsker å få så mange lesere som mulig, og ikke minst feedback på det man skriver om. Sender man ikke ut sine «bloggposter» blir de heller ikke lest av mange. Da blir de bare plukket opp av tilfeldig Google-søkere som detter innom den bloggen som har det søkeordet i sin overskrift som søkeren leter etter.

Sarah Surland som skriver bloggen «Sisteplass.no» får hjelp av Nettavisen, siden hun blogger på Blogg.no (eid av nettopp Nettavisen) til å spre sin glimrende innlegg. Hun har nok også blitt spredd over det ganske land av Facebook-profiler fra andre bloggere som har funnet Sarahs blogg verdt å dele.

Bloggere får hjelp fra andre – hvilken link hjelper din blogg?

– Nettopp på denne måten kan også du få flere lesere til din blogg, å bli spredt av andre som liker det de leser hos deg. Det er en ting du bør unngå som blogger, og det er å skrive en kommentar, hvor det står feks: «Så fin blogg du har, skriv gjerne tilbake» eller noe i den retning.

Skriv heller en saklig kommentar der innholdet av kommentaren har med innholdet i blogginnlegget å gjøre, på den måten har du gitt din mening, og du har kanskje fått andre til å besøke din blogg.

– En annen smart måte å få lesere på er å være gjesteskribent/ gjeste-blogger hos noen som ønsker dette. Det er vinn, vinn for begge. Bare husk å bli enige om å dele linkene til hverandres blogg, og ikke bare innholdet. Da bytter man bare tekst og det har liten hensikt.

Noen få nettaviser og andre nettsteder har en Twingly-avtale der du kan legge inn linken på din blogg nederst i en artikkel for avisen, om den er relatert til saken artikkelen handler om. Både VG.no og andre hadde denne tjenesten tidligere, men er nå fjernet der.

Aftonbladet.se har foreløpig beholdt denne tjenesten.

– Uansett hva du blogger om, det er innholdet som er viktigst. Sarah Surland har blogget i noen få måneder, og topper listene fordi hun har gitt sine lesere noe de har manglet andre steder. Hun er morsom, sarkastisk, selvironisk og litt frekk.

– Hennes video er allerede sett av mange tusen, og det sier en hel del om hvilke muligheter som ligger i en personlig og morsom blogg. Hva du skriver om er helt opp til deg, bare husk å del innleggene dine med andre så er det din tur å nå toppen neste gang.

Hva gjør du med din blogg for at andre skal lese den?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du gode nok venner som du stoler på?

Venner er kanskje det viktigste man har, bortsett fra den nærmeste familie. Gode venner bør man  ikke ha for mange...

Ondskap satt i system

Verden er ond sier man ofte når man leser om krig og elendighet. Den påstanden er helt feil. Verden er...

Lukk