Som blogger har du en unik mulighet til å formidle dine meninger, fortelle en hel verden hva du mener politisk, om interne stridigheter på jobben din, i klasserommet, eller å gi dine lesere et innblikk i hvem du er.

– Mange norske bloggere liker å vise hvilke outfits, sko,smykker og vesker de liker å gå i og ønsker å kjøpe. Andre bloggere er anonyme, men liker å fortelle sine meninger om aktuelle tema.

– En blogg er en digital dagbok som man velger å dele på Internett med andre bloggere og lesere av disse. Den unike muligheten til å bruke sosiale medier er det ikke alle som er klar over. Twitter, Facebook My Space og andre store nettforum er et fantastisk verktøy for deg som skribent på eget nettsted til å spre ditt budskap.

Dessverre er det noen få som misbruker dette til å spre edder og galle, ondskap og terror. Men som oftest er norske bloggere ryddigheten selv.

– Bare i Norge er det registrert mange hundre tusen bloggere og antallet øker for hver eneste dag. På verdensbasis er det nok mange hundre millioner bloggere som buker Internett flittig.

– Med noen få tastetrykk kan du spre dine meninger på sosiale medier og få andre meninger tilbake på ditt innlegg og argumenter på det du skriver. Noe av det du skriver kan gir enorm respons, andre ting driter leserne i å kommentere.

For å få respons på dine innlegg kan det være smart å tenke over hva du skriver, lese godt over før du publiserer, og tenk nøye gjennom hvilke lesere du sikter deg innpå med ditt innlegg.

– Denne bloggen leses av et vidt spekter mennesker fra svært mange forskjellige nasjoner til tross for at den stort sett er skrevet på norsk. Derfor brukes det mye tid på å variere innhold fra Justin Bieber, til fotball, til nyheter, sladder TV-program, sex, og om livet og døden.

På den måten får man lesere fra hele spektret og i alle aldersgrupper.

– Så lenge det er en anonym blogg vil den aldri bli verdens mest leste, men det er heller ikke poenget.

– Poenget med denne bloggen er å gi folk et unikt innsyn i det som skjer i verden, fra bloggerens stå sted,  i Norge, med norske ungdommer, i fotballverden, og med Justin Bieber som er verdens største unge pop ikon. Samt svært mange andre varierte temaer som folk flest er opptatt av.

– Gi dine lesere et større spekter, overraske leserne med et innblikk i dine meninger om et bestemt tema innen sport, politikk, eller yrkesvalg f.eks. Blogg-leserne er svært nysgjerrige og mange sveiper innom «randome» bloggere som skriver om ting de finner via Kvasir, Bing og Google. Derfor kan du få kommentarer og lesere fra folk som aldri har vært innom bloggen din før.

Bloggosfæren er en kamp om lesere, men ikke la det knekke deg. Skriv heller litt variert og bruk den unike muligheten du har til påvirke verden i riktig retning.

– Bruk også din mulighet til å kommentar andres blogginnlegg på en saklig måte, ikke bare for å få en kommentar tilbake. På den måten øker du seriøsiteten og integriteten på din egen blogg på riktig måte.

Har du forresten lest mine innlegg (pågående novelle) om tolleren Josef?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Madeleine McCann funnet?

Den britiske jenta forsvant under meget dramatiske omstendigheter da hun var på ferie sammen med sin familie i Portugal 3....

Historien om tolleren Josef fortsetter…

Historien om tolleren Josef M. Aronsen fortsetter her. I nabolaget der Josef vokste opp var det ikke fritt for at festene gikk...

Lukk