Bloggerne har fått eget magasin! Om du ikke har en blogg allerede, er det så absolutt på tide at også du starter en. Nå har Norges bloggere via Nettavisens blogg.no fått sitt helt eget magasin.

Her kan bloggere dele hverandres innlegg, uansett hvor mange lesere man har. Her er det plass for alle.

Magasinet har fått det svingende navnet, Bloggmag.no, et magasin som sannsynligvis vil bli det største blogg-samfunnet i  Norge, foruten de kjente blogglistene hos blogg.no og Blogglisten.no. Begge eid av Nettavisen.no

Om du ikke vet hva en blogg er, skal vi gjøre et forsøk å forklare, om det fortsatt er noen som ikke er helt sikre.

En blogg er et sosialt medium som vises via Internett, en moderne dagbok. Mange unge norske jenter, og noen få gutter skriver på sin dagbok daglig for å fortelle “verden” om seg og sitt. De fleste gjør det for å vise seg fram.

– Legg merke til de som ligger høyt opp på listene. De er godt over gjennomsnittet vakre, vellykket og pene i tøyet. De fleste kommer fra et pent møblerte hjem. Pene bloggere har mye trafikk nettopp fordi de har utseende med seg og slik vil det alltid være.

Norske bloggere har fått mer og mer fokus og det går nesten ikke en dag uten at en mye lest topp-blogger er omtalt i media for et eller annet.

Fra Wikipedia om blogg:- Fenomenet blogging startet i 1997 da en amerikaner publiserte daglige oppdateringer i en «weblogg» som han kalte det. Året etter ble «åpen dagbok» eller «Open diary» et verktøy stadig flere benyttet seg av. Våren 1999 gjorde en forfatter om «weblog» til «we blog» og ordet blogg ble raskt en del av dagligtalen. Nettstedet blogg.no åpnet i 2004, og rosablogging ble et faktum.

Lurer også du på å begynne å blogge, er det et par ting du skal tenke over.

Bloggerne har fått eget magasin!

Bloggerne har fått eget magasin!

– Hva skal bloggen din handle om, hvilke tema vil du skrive i din “dagbok”, hvor mye tid har du til å skrive, en blogg bør oppdateres jevnlig for å opprette holde lesernes interesse.

Har du kamera? Bilder er viktig, de bør du selv ta eller bruke andre bilder du har rettigheter til å kunne bruke.

Blogg skal være gøy, har du ikke noe å skrive om eller er bloggen blitt irritasjon og frustrasjon så legg den vekk for en periode.

Å skrive at du ikke har noe å skrive om er det få som har noen interesse av å vite. Du bør planlegge godt før du blir en god blogger og det viktigste er selvsagt en god nettside.

– Noen velger å være anonym, å ikke vise identitet på sin blogg. Det gir en viss frihet til å skrive og mene ting som ikke er personlig. Bloggeren lar i dette tilfelle bloggen tale sitt eget språk. De aller fleste bloggere bruker seg selv som markedsføring av egen blogg, både med navn og bilde.

– Via sosiale medier er det lett å falle i fellen å si for mye om seg selv, man bør ikke legge ut bilder eller tekst som forteller nøyaktig hvor man bor eller annen sensitiv informasjon som kan misbrukes av andre.

I higen etter å bli “rik, berømt og kjent” legger mange bloggere ut bilder av seg selv for å få “likes “og få anerkjennelser for den man er.

Bloggere er i en kategori der de har all verdens muligheter.

– Bloggen er et verktøy der man i teorien kan nå ut til en hele verden på sekunder om man treffer de riktige kanaler. Om mange nok sprer ditt budskap kan din blogg bli lest av alle mennesker. I teorien.

Et ønske for alle som liker å bli lest av så mange som mulig, men vanskelig fordi “World Wide Web” består av milliarder av nettsider, og mange millioner andre bloggere.

Skriv for deg selv, bruk tid på hvert innlegg og vær din egen sjef. Vis gjerne ansikt, men tenk over hva du deler med andre. Dessverre er det mange som kan bruke din identitet og din info i sin favør om de finner det via din “dagbok”.

Er du heldig og finner din nisje som imponerer dine lesere kan du alene legge verden for dine føtter, men da bør du også skille deg ut i mengden. Har du spørsmål om blogging så er det bare en ting å gjøre. Spør i vei!

De beste folkene vet også å kunne hjelpe deg med din blogg eller nettside, når du får utfordringer du ikke klarer å løse selv. 

Lykke til!

Foto: Flicr/ Walquiria R.P.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du ikke penger til julegaver?

Har du ikke penger til julegaver? Er du allerede blakk før jul, har du sannsynligvis gjort noen feil i løpet...

Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor!

Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor! For det første, når jeg endelig har fått din oppmerksomhet,...

Lukk