Bloggerne viser puppene. Hva er konsekvensene for at toppbloggerne som er forbilder for tusenvis av ungjenter, begynner å flashe seg i sosiale medier? Bør de ikke ta et større ansvar?

puppene

Konsekvensene er at 12-åringene, så snart de har pupper store nok til å ville vise de fram, synes det er innafor. Det kan hende gutter i samme alder synes det er spennende og oppmuntrer tenåringene til å kle av seg resten. Da har vi helvete gående løs her, et samfunn med en hel haug med unge jenter, halvnakne, fortvilte og frustrerte. De ble ikke kjendiser likevel. Slik forbildene jo er.

Lest? Jakter du sommerkroppen?

Man bør selvsagt ta det for det det er, en pupp i det fri. Alle jenter fra puberteten til voksenlivet, har pupper. Noen liker å vise seg fram, av ulike årsaker. Utfordringen kommer på bordet i det øyeblikket de unge og kanskje litt naive, velger å kle av seg fordi andre gjør det.

Når de har store forbilder som velger å ta kontroversielle valg, er det lett å ta etter. Er det ok at de unge lovende bloggerne viser seg naken i egen blogg? Har de ikke en ansvar for de unge leserne sine?

Bloggerne

Bloggerne viser puppene

Det hele startet med at Norges mest leste blogger, Anna Rasmussen, som skriver bloggen “Mamma til Michelle” valgte å publisere bilder av seg selv i bar overkropp, på gulvet i  et oppussings-øyeblikk. Flere av de andre, ikke fullt så populære bloggerne kastet seg etter, kledde av seg og publiserte nakenbilder av puppene. Noen sensurerte, andre ikke.

Apropos naiv, foreldre til unge gutter og jenter vet nok ikke alt hva de unge håpefulle driver med online og på sosiale medier. Vi er helt sikre på at det finnes foreldre som ikke er klar over at datteren, eller til og med sønnen, skriver blogg og publiserer bilder av seg selv.

Pedofile

Med eller uten klær. Som en forelder eller omsorgsperson, har man et ansvar om å prate med de unge, hva som er riktig å gjøre og hva som kan skade dem. Et uskyldig puppebilde kan havne i feile hender, de kan bli truet til å gjøre andre ting, av kyniske medelever. Eller av pedofile som søker etter halvnakne og nakne barn på nettet – døgnet rundt. Fra alle verdenshjørner.

Lest? Hva tenner deg? Kvinner eller menn? 

Sosiale medier er et slagkraftig medium som de unge bruker oftere og oftere. “Alle” er på nett og de unge higer etter oppmerksomhet, klikk og likes. Da er det ikke like enkelt å skille mellom det å bli populær og godt likt, og det å bli utnyttet og lurt.

Bloggerne har et ansvar ovenfor sine lesere.

Nakenbilder

Bruk derfor sunn fornuft og ikke publiser bilder dere ikke kan stå inne for, eller kan vise til deres nærmeste.

Å vise puppene sine til kjæresten sin når man er forelsket og viril, er noe annet enn å vise seg fram på en blogg eller via sosiale kanaler, som betyr; potensielt hele verden.

Nakenbilder på avveie kan skape mye mer trøbbel for de unge, enn de unge selv er klar over. Da er det foreldrene som har ansvaret med å informere og gi gode råd.

Vargas

Pin It on Pinterest