Blogging er ut og podcast er in. Men det betyr slett ikke at bloggerne ikke har lesere mer. Tvert i mot, det er like mange som leser blogg-artikler i dag, som i fjor på samme tid. Og da var allerede tusenvis av podcaster tilgjengelig. Mulig det har med nedstengning, pandemi og hjemmekontor å gjøre. At folk flest er fortsatt mye på nett og bruker sosiale medier – kanskje mer enn noen gang.

Google

Når du skriver et blogginnlegg som skal ha en misjon, eller et budskap, en opplysning å servere. Ikke bare hva du spiste til middag, eller at du selv synes du har en bad hair day. Det får du heller servere i neste TikTok-video. Jo mer nyttig din artikkel er for leserne, jo bedre blir du belønnet i Googles søkemotor.

Lest? Kryptovalutaene er framtidens betalingsmiddel 

De færreste synes det er spennende å lese at du ikke har blogget på lenge, fordi du ikke har noe å skrive om. Da bør du heller legge vekk bloggen, til en bedre idé kommer opp i hodet ditt, enn at du faktisk skriver om din fortvilte skrivesperre.

For at du i det hele tatt bli lest og funnet i Googles enorme lager av artikler, millioner på millioner av innlegg og tekst. Bør innlegget ditt være av en viss kvalitet. Ikke kopier av dine andre artikler, eller kanskje enda verre, kopi av andres arbeide. Både tekst og bilder eid av andre, bør du ikke bruke – uten samtykke. 

Det kan faktisk bli ganske dyrt. Ta ansvar og stå for det du presenterer til andre. La heller din tekst være bare din, unik og ekte, vær stolt av det du publiserer live.

 Om du leverer Podcast eller en stemmestyrt blogg, så leverer du nyheter i sosiale medier. Vær nøye med din publisering, så vil kundene, leserne og lytterne komme.

Vargas12.com

Om du har nyttig og god info til leserne, vil Google like artikkelen å sende den høyt opp i sine sykelister. Særlig om du har god hastighet og bra søkemotoroptimalisering, som er svært viktig. Blogging er ut og podcast er in, men det gir oss bare motivasjon til å jobbe enda litt hardere.

Blogging er ut og podcast er in

Har du dette på plass, vinner du på dine Google-søk, og du blir nummer én på Google, da har du gjort mye riktig. La oss derfor vise deg et eksempel til etterfølge. 

Du som digger serier på Netflix, har selvsagt hørt om “Papirhuset.” Verdens mest populære TV-serie, som ikke har engelsk som originalspråk. 

Skriver du kun ordet “Papirhuset” i Google, kan vi garantere at denne artikkelen er å finne på første side.Det er bare å forsøke. Og det er vi veldig stolt over, at Vargas12.com er ofte den nettsiden du finner, om du søker på forskjellige ord eller setninger på Google. Det er åpenbart ikke tilfeldig. 

Hvorfor kommer denne artikkelen på førsteside på Google, av alle artikler som er skrevet om denne serien og i tillegg er publisert 12. april 2020 – som snart er ett år siden? 

Fordi artikkelen er så godt som perfekt mht SEO, som betyr søkemotoroptimalisering. Det har nok innhold som gir leserne det de søker etter. Riktig lengde, god overskrift, bilde og både interne, og eksterne linker. Vi ønsker at du får vårt nyhetsbrev – daglig, om du vil. Gratis og helt uten forpliktelser.

Blogging er ut og podcast er in, men det spiller liten rolle, fordi et er plass til begge typer formidling.

Nyhet og info

Gjør deg flid med teksten, med bildene, med innholdet, at det er til nytte for dine lesere. At du faktisk har en nyhet eller et produkt å presentere. Slik at leseren ikke forsvinner i det øyeblikk de har skummet gjennom bildene uten å lese teksten.

Blogging er ut og podcast er in, akkurat nå for tiden. Men det er helt greit. Vi bloggere jobber på, vi. Plutselig er vi tilbake i marsjen som den gamle sirkushesten vi er. Den som gir seg er en dritt.

Vargas12.com

Som blogger har du ikke noe annet ansvar enn å trigge dine lesere til å komme tilbake til nettopp din blogg. Det gjør du kun ved å ha et innhold som fanger interesse, nysgjerrighet og engasjement. Enten bloggen er din store lidenskap, din jobb eller hobby, så er det kun ditt ansvar å få den best mulig for dine lesere.

Vi som har skrevet noen år, vet at det kan være vanskelig til tider å komme i riktig skrivemodus, derfor skal du ha såpass selvdisiplin at du når som helst skal kunne legge vekk bloggen. Gjerne også MAC-en eller PC´n for en periode, for å ikke bli fristet til å logge deg på bloggen igjen.

Årsaken til at det kan være smart å ta en pause, er for å få tid til å tenke nye tanker, få nye impulser som kan bidra til nye konstruktive skriveoppdrag på bloggen.

Om du behøver artikler eller annen type tekst. Ta kontakt, vi kan levere gode blogginnlegg til små og store selskap, til næringslivet og privatpersoner. Vi garanter topp kvalitet på våre artikler – hver gang. Billig er det også.

Vargas

Pin It on Pinterest