OVERSKRIFTEN BETYR MYE FOR Å FÅ LESERE

– Hvis du som blogger ønsker mye trafikk på bloggen din så er overskriften minst 50% av nøkkelen til å få andre bloggere og lesere til å klikke på din link og din blogg.

Det er mange hundre tusen bloggere i Norge, kanskje 100.000 tusen av disse skriver daglig blogg innlegg og sender disse ut i «bloggosfæren». Men det er så mange å velge mellom, derfor er det bare et par håndfulle bloggere som faktisk kan kalle seg toppbloggere. 10.000 besøkende daglig er kvalifisert som toppblogger etter mitt syn. Det er det svært få som har.

– De aller fleste som er inne på nettet surfer, leser aviser eller er nysgjerrig på hva som står i nettaviser, tidsskrifter og blogger. Da teller overskriften mye fordi den er det første en potensiell leser ser. Hvis man ser for seg overskriften: «Dette hadde jeg på meg på skolen i dag»-  Mot » Jeg ble kåret til skolens best kledde i dette antrekket».  Veldig få ville klikket på » Dette hadde jeg på brødskiva i dag»- mot » Se mine oppskrifter som gjør deg sulten».

Det er måten overskriften er satt opp på som gjør den fristende, gjør leserne nysgjerrige og får de til å klikke på din og ikke andres blogg.

Alle har en iboende «dyneløftende» lyst i oss. Vi liker sladder, vi liker alt som har med sex og gjøre, i hvertfall kan jeg se det på mine blogginnlegg om tema. Og vi liker kjendisstoff.

– Overskriften » Se mitt bankende lem», eller «se mitt nybarberte kjønn» ville fått seertallene dine i været på minutter.  Men, hadde ikke blogginnlegget inneholdt det overskriften lovet, så gjør du ikke det flere ganger. Det er svært lite populært å lyve på seg lesere med falske overskrifter.

Man føler seg snytt når man betaler for, og forventer å få en Mercedes, men så kommer selgeren med en Fiat. Du blir litt lang i tryne av å bli lurt. Du ville derfor blitt nedlesset med negative kommentarer.

– Noen bloggere har faste trofaste lesere, og får derfor høye besøkstall uansett hva overskriften sier. Men de fleste må skape blest, gjøre leseren fristet til å velge din blogg ut i fra en overskrift- da bør du tenke motsatt. Hva ville jeg klikket på og hva interesserer meg?

Det er ingen hemmelighet at sex selger. Tema for ungdom er alltid populært fordi det er så veldig mange unge som leser blogger. Og da er blogginnlegg som omhandler TV serier som «Paradise Hotel», «Farmen» og «Trekant» – svært populært.

– Greier du å skape deg et navn i «bloggosfæren» og få så mange som mulig til å fatte interesse for deg som person.  Da er du nødt til å by på deg selv med bilder og hva du gjør på skole, i ferien og på fritiden. Det krever en hel del.  Er du heldig og har utseendet med deg så får du mange lesere av å være pen. Men jeg tviler på at det alene er nok. Du må kunne skrive og skape interesse i tillegg.

Du bør også kunne ta gode bilder, du bør skrive godt og riktig norsk, samt variere stil og blogg av og til. En blogg som ser helt lik ut hver gang du er innom blir man fort lei av.

Gi av deg selv, skriv morsomt og bruk et variert språk. Samt fengende overskrifter så skal du se at det å skrive blogg  faktisk er helt topp.

Lykke til!

Vargas

Tags: overskrifter, sex, Søkeord

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Obama ønsker ikke å vise død Osama

  Hyggelig at Norges største nettavis VG.no bruker en blogg er som kilde til sine nyheter-. Mer makt til bloggerene! http://www.drudgereport.com/flash3b.htm President...

Trekant kommer med runde to- Vil DU bli ny programleder?

  Suksessprogrammet "Trekant" på NRK kommer nå med en ny runde, og det med nye programledere. Passer du til jobben...

Lukk