Kjører du BMW? Da er du også blant de bilførerne som oftest havner i ulykker på veien som du selv er skyld i. Dette kommer fram i en omfattende undersøkelse gjort av det svenske forsikringsselskapet Folksam.se 

Alle bilulykker i Sverige er kartlagt helt siden 2003. totalt er mer enn 56.000 politirapporter lagt til grunn for denne undersøkelsen.

Resultatet er kanskje ikke overraskende. BMW er en type bil menn kjører. Menn som liker å kjøre fort og som liker å vise at de kjører nettopp BMW. Bilførere som kjører BMW er 10 ganger mer i alvorlig singel-ulykker, enn bilførere som kjører Toyota, ifølge undersøkelsen fra Folksam.se

Forskjellen på svenske og norske bilførere er ikke stor. Prisen på forsikringer derimot, er enorm. En 21 år gammel mann må ut med mange ganger den summen en jevngammel må betale i Sverige. Det betyr at unge svenske menn kan ha råd til å eie dyre BMW-biler med kraftig motor.

Det har ikke norske menn råd til, da prisen på forsikringspolisen på en slik bil vil bli svært høy.

I følge denne undersøkelsene gjort i Sverige, har unge menn 60% større sjanse for å krasje innen de tre første årene man har sertifikatet, enn kvinner på samme alder.

– Så kan man gjerne velge å tro at norske unge bilførere er smartere enn svenske, men det er altså bare vrøvl. Unge bilførere generelt har en langt større sjanse for å komme ut for en alvorlig bilulykke, enten man er svensk eller norsk. Lar man en ung kvinne heller kjøre bilen, er sjansen større for at du kommer hel(t) fram.

Alle bilførere vet det, men allikevel dør det mange mennesker i trafikken i både Sverige og Norge hvert år. Man skal avpasse farten etter forholdene. Holde avstand til bilen foran, alltid bruke bilbeltet og holde fartsgrensene på de veiene du ferdes.

Når du setter deg bak rattet på din bil neste gang, tenk over reaksjonen hos dine foreldre da de får besøk av politiet og presten, som kommer med DITT dødsbudskap. Så tenker du deg kanskje litt bedre om, enn å ta sjanser i trafikken, enten du kjører BMW eller Toyota.

 

Kilde: SVT.se

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
EuroPride 2014 – Aksepterer du lesbiske og homofile?

Tiden er inne for den årlige homo-paraden i Oslo. Dette er en festival som går over hele 10 dager, over...

Lukk