Noe må gjøres og det nå! Boikott Israel!!. Og ikke la de slippe unna med sin rå og brutale oppførsel mot fredsaktivistene på vei til Vestbredden med nødhjelp!

Store demonstrasjoner i de fleste større byer i Europa. Og i Norge krver demonstrantene at Norge må trekke seg fra alle Israelske interesser umidelbart, fram til blokaden av palestinerne på Gaza stripen og på Vestbredden er opphevet.

Bak demonstrasjonen foran regjeringsbygningen i Oslo sentrum lørdag ettermiddag, stilte en lang rekke fagpolitiske og religiøse organisasjoner seg i tillegg til de rene aktivistgruppene som kjemper for palestinernes rettigheter.

Oslo- avtalen: 

Oslo-avtalen fra august 1993 representerte et gjennombrudd i forhandlingene mellom Palestina og Israel. Avtalen var betydningsfull fordi PLO og Israel da anerkjente hverandre som forhandlingspartnere og innledet en prosess mot en endelig fredsavtale mellom palestinerne og israelittene.

Norge, under Arbeiderparti-regjeringen og utenriksminister Johan Jørgen Holst (Ap) var så brennende engasjert i Israels videreutvikling at de førte den både Palestina og USA bak lyset, fastslås det i en rapport signert Institutt for fredsforskning (PRIO). Utenriksminister Holst høstet stor anerkjennelse for utarbeidelsen av den hemmelige Oslo-avtalen, mens det nå viser seg at han mottok regelrette instrukser fra utenriksministeren i det Israelske Arbeiderparti, Shimon Peres.  Og som kjent endte dette med Nobels Fredspris til begge sider- både Peres og Arafat fikk prisen sammen med statsministeren i Israel på den tiden Yitzhak Rabin.

Diplomat paret Mona Juul og Terje Rød-Larsen sammen med den norske utenriksminister Jørgen Holst, gjorde en historisk, fantastisk og meget god jobb. Og alle som var med i denne fredsprosessen må føle at Israel nå pisser på Johan Jørgen Holst´s grav, når vi ser hva som nå skjer mellom disse partene. Oslo avtalen er lagt død!

– Det er på tide at Norge ser på sitt forhold til Israel på nytt, sa Henriksen som etterlyste en handlekraftig ledelse fra sine egne partitopper Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Vi har også bedt om at vårt søsterparti i Israel må bli suspendert fra den internasjonale sosialistiske union så lenge de sitter i regjering uten å foreta seg noe med situasjonen, fortsatte han.

Stoltenberg, Gahr Støre og den norske regjæring har en enorm jobb å gjøre, både med sitt forhold til Israel men også på hvordan Israelske soldater behandler fredlige aktivister. Regjæringen forplikter seg til å ta kraftig avstand fra sånne krigerske handlinger. Og det nå! Dette kan vi ikke sitte bare å se på!

Både AUF, palestinagruppene og Fellesorganisasjonen krever at det norske oljefondet trekkes helt ut fra alle israelske interesser. Det ble også oppfordret til at det legges et press for å stanse våpensalg til den israelske stat.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10001020

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/tusener-deltok-i-europeiske-gazaprotester-3222908.html

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva gjør deg forelsket?

Hva ser du etter hos en potensiell kjæreste? Må han være høy og mørk, ha sportsbil, tjene minst en million...

Hijab er kommet for å bli

Jeg mener nordmenn enten de liker det eller ikke, for de aller fleste synes nok det er litt merkelig- MÅ...

Lukk