Uansett hvor du bor, hvor gammel du er og hvilke interesse du har. Bøker finnes over alt, og du har muligheten til å finne de vakreste skatter, de mest spennende fortellinger, og historier du aldri kunne drømme om å finne. Krim, historie, novellesamlinger, faglitteratur, vitenskap, religion, prosa, biografier, skjønnlitteratur og sikkert mange flere genre. 

Å lese gir ikke bare visdom og kunnskap, det gir sjelefred og sinnsro. Noe vi alle kunne ha bruk for av og til.

Bøker er dyre, spesielt hvis du kjøper de som er innbundet. Pocket er litt rimeligere, og det finnes bokklubber som gir en viss rabatt.

Det mange ikke vet er at du via internett kan registrer deg, bestille og reserve akkurat den boka du ønsker på biblioteket.

– Gå inn på nettsiden til din kommune, så til «Kultur og Fritid», da skal du finne bibliotek-tilbudet der. Ikke alle små kommuner har bibliotek, men da går du til nærmeste kommune der du bor. Vi er privilegerte her i landet som kan tilføre oss seg masse kunnskap, og alt annet som er så positivt med å lese bøker, hva enn man er interessert i eller ønsker å lese om.

Og helt gratis selvsagt.

Å lese en god bok for første gang er som å finne en ny venn; å lese den for annen gang er som å møte igjen en gammel venn.

Gå inn på internett, søk opp den tittel eller forfatter du vil lese fra, og reserver denne boken til deg selv. Har du registrert ditt mobilnummer på «din side» så får du melding når boka kan hentes. Eller stikk innom et bibliotek så snart du har muligheten. Du vil bli overrasket over utvalget, og du finner garantert noe du vil like å lese.

Til tross for World Wide Web, så leses det milliarder av bøker hver eneste dag verden over. Internett er et fantastisk verktøy, men det vil aldri kunne erstatte bøkene, heldigvis.

– En bok er en venn fra man starter å lese til man er ferdig. Å lese gir mange sterke opplevelser, en mulighet til å flykte i sitt indre, være med på en reise til fremmede kulturer og andre verdener. Fortellingen man leser blir til i hodet når settingen slutter, og man danner seg sine egne bilder av det man leser. Det er gjennom å lese man utvider sin horisont og fantasi.

Hva har du på ditt nattbord?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
KREFT- Alle er på noen måte berørt

  Kreft tar flere liv på verdensbasis enn aids, malaria og tuberkulose til sammen. Svært mange nordmenn har fått føle...

Kåte kvinner skremmer de fleste menn

   Kvinner har en illusjon om at mannen ønsker sex så ofte som mulig, og aller helst flere ganger pr dag. Så...

Lukk