Boken Bibelen er utvilsomt verdens mest solgte bok- verden over, men den får stadig sterkere konkurranse. Konkurranse mot bøker som gir åndelig, psykisk og fysisk energi, påfyll av lykke og velbehag.

Hvordan du skal få seks himmelske orgasmer både alene og sammen med din partner selger også svært godt.

Vi mennesker er i ferd med å hige etter et liv vi umulig kan være i stand til å håndtere. Vi leter etter snarveier, vi leter etter måter å leve på som ikke står i stil med samfunnet vi lever i. Vi er livredde for å ta oss selv dårlig ut i sterk konkurranse med likesinnede, vi ønsker i alt for stor grad å lete etter ei lykke som ikke eksisterer.

Nordmenn knaskrer i seg Lykkepillen med den ene hånden og ringer til fastlegen med den andre i håp om å bli hørt og forstått. Vi sliter med våre liv, vi orker ikke å gå på jobbe fem dager i uken, vi går hjem klokka 12 på fredag om vi i det hele tatt gidder å gå på jobb den dagen.

Sannsynligvis har vi reist på hytta på fjellet allerede på torsdag, eller tatt danske-båten sammen med gode venner for å bli enda litt mer lykkelig.

Bøker om et mer fullkomment og perfekt liv - selger best

Boken “12 uker til et sunnere liv og en smalere midje” av Berit Nordstrand har i følge Bokhandlerforeningens bestselgerliste, ligget høyt oppe i hele sommer. Et gisp av vår tid som vi lever i.

Bøker om et liv helt uten skrammer, bekymringer, sykdom, fedme eller mindre pene mennesker er i ilden som aldri før.

Bøker om et mer fullkomment og perfekt liv – selger best.

Vi søker etter en lykke som vi før eller siden må innse ikke finnes. Ikke uten å må forsake noe.

– Skal du tjene penger må du ha en jobb som gir deg en inntekt. Skal du føle å bli elsket må du ha en partner som elsker deg. Skal du forstå hva den egentlige lykken egentlig er- må du ta deg tid til å elske tilbake. Vi er i ferd med å ødelegge for oss selv med en stadig større trang til å få, eie og nyte- foran å gi, dele og å leve.

Ingen kan lese seg opp på den evige lykke uten å forstå den store sammenhengen.

Du kan ikke på noe vis sette pris på ferie om du aldri jobber. Du kan heller ikke føle lykke ved å spise et godt måltid mat om du aldri rekker å bli sulten. Du kan ikke regne med å bli elsket om du ikke bryr deg om andre. Livet er for kort til å jakte på den falske lykka.

– Senk heller kravene, les andre bøker enn de som skal gi deg et bedre liv på andres bekostning. Selvhjelplitteratur kan være nyttig om de er med på å berike livet foran å forringe det. Ved å gjøre deg grådig, egoistisk og søkende etter mer makt eller materialistiske goder du slett ikke har bruk for.

– Lærer man å sette pris på det man faktisk har foran å hige etter det man tror man trenger, så er mye gjort. Du og din nærmeste familie har nok det dere trenger og vell så det. Se for deg at du mister en du er svært glad i, men samme dag vinner masse penger. Gir det deg lykka tilbake i det pengene er på konto? Neppe.

Sett pris på dine barn, dine foreldre og dine nærmeste venner. Sett bort bøker som forvitrer din hjerne og ødelegger den du egentlig er. Du er mer enn bra nok som du er, om du bare lærer deg til å leve i nuet og sette pris på de viktigste verdiene i ditt liv.

Lær deg å tåle at livet er en blanding av en berg- og dalbane og som en kommode. Det går opp og ned, men så kommer også skuff på skuff, noen ganger. Den som takler motgang, men også tåler å ta i et tak der behovet melder deg- uten å sluntre unna eller stikke av når det “brenner på dass”, klarer seg bedre når livet tar overraskende vendinger. 

Å leve et meningsfullt og innholdsrikt liv bør ikke handle om et perfekt utseende, penger i banken eller at naboene beundrer deg, bilen og huset. Det bør handle om mennesker, både store og små- unge som gamle. Så banale og enkle ting som du slett ikke trenger noen bok for å utføre.

Livet bør handle om å bry seg om hverandre

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær kan få trøbbel i Championship

https://www.youtube.com/watch?v=x6pbW769db8 Allerede lørdag 9. august sparkes den meget populære engelske fotballen i gang med en ny sesong. Championship og de...

Lukk