Vil ikke banken din gi deg bedre betingelser, bør du selvsagt for din egen del, vurdere å bytte til en annen bank som gir deg lavere rente. Svært mange nordmenn, betaler langt mer enn de må gjøre hver eneste måned til banken. 

Hadde de fleste av disse visst hvor enkelt det er å bytte bank, ville de gjort det for lenge siden.

– Norges Bank har allerede redusert renten på lån sin gis til bankene. Dette er en reduksjon du som bankkunde skulle ha fått gleden av på ditt bolig- eller billån. Dessverre nøler bankene med å sette ned renten til sine kunder, utelukkende for å heller ta denne gevinsten selv.

Styringsrenten, den renta bankene betaler til Norges Bank for å låne penger er på 1,25%. Renta du betaler er betydelig større, det burde den ikke ha vært. Din rente på ditt boliglån er et resultat av grådige banker, det kan du gjøre noe med selv, ved å presse banken din for bedre betingelser. Får du ikke det, bør du bytte bank.

Tallsett til figuren finnes i Pengepolitisk rapport med vurdering av finansiell stabilitet

– Danske Bank er den første storbanken som setter ned renten med 0,3%, det er for den ene banken ikke nok. Danske Bank ligger fortsatt dårlig an mot de fleste andre banker. Fortsatt er det DNB som er dyrest, de bør senke renten snarest, og det bør du som kunde sørge for å gi beskjed om. For din egen del.

7583441768_10f73a47e1.jpg

Du har veldig god økonomi, om du velger å betale opp mot 10.000 til 15.000 kr per år, i renter, mer enn du må for ditt lån.

– Skandiabanken har eksempelvis fått kudos for gode betingelser i mange år, bytter du fra DNB til denne banken vil du utvilsomt spare mye penger. Problemet var behandlingstiden på nye lån fra nye kunder i Skandiabanken, den var på 8 uker fordi så mange nye kunder ønsket å spare penger- ved å bytte til en bank med langt bedre betingelser enn f.eks DNB. Nå har banken jobbet på spreng for å få ned ventetiden og du får nå behandlet din lånesøknad i løpet et par virkedager.

De største norske bankene har de siste årene lagt seg opp et overskudd på svimlende 42.4 milliarder kroner. Penger som norske bankkunder er med på å betale. Dessverre er det for mange kunder som er lojale mot banken, det ødelegger for de fleste andre som ønsker lavest mulig rente på sine lån.

– Bankene er ute etter en ting, din signatur på en langsiktig låneavtale, gjerne med en så høy rente som mulig. Selvsagt er det flott med en bank som du kan besøke, ha din egen kontaktperson, som serverer deg kaffe når du kommer til bankmøte. Den samme personen er ute etter det samme. Dine penger, helst så mye som mulig.

Du får akkurat den samme servicen, den samme sikkerheten for dine penger, om du velger en ren nettbank- du får i tillegg bedre betingelser.

Renten for norske lånekunder ser ut til å holde seg lav i uoverskuelig framtid, derfor er det på full tid å ta en telefon eller to, sjekk hvilket tilbud du kan få i forskjellige banker. Det kan være mye penger å spare.

– Har du ikke hatt en verdivurdering på din bolig eller leilighet på en stund, kan denne ha steget i verdi, det er et verdipapir du kan bruke som verktøy for en lavere rente. Jo større verdi du kan vise til for boligen, i banken, jo mer sikkerhet får du får lånet ditt, som igjen skal gi deg bedre betingelser.

Er du smart, så bytter du bank allerede i dag. Hvorfor betale mer enn du må for dine lån, har du så god råd da? Bytt bank i dag, din nye bank gjør hele jobben for deg. 

 

Kilde: Norges Bank.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com