En ammende kvinne i Stockholm var på kaffebar med sine venninner da hun ønsket å bestille et glass rødvin. Men det fikk hun ikke fordi bartenderen hadde sett at hun ammet barnet hun hadde med seg.

Debatten raser i Sverige. Og det er delte meninger om kelneren gjorde det rette, eller burde latt være å moralisere over sin kunde.

– Jeg mener bestemt at kelneren er i sin fulle rett til å nekte ammende mødre alkohol så lenge barnet er med med og får melk via brystet til mor. For det første så tar seg dårlig ut å ha med et så lite barn på et sted det serveres alkohol. Og for det andre, å servere alkohol til en ammende mor kan sammenlignes med å gi servere alkohol til mindreårige. Satt litt på spissen.

 

 

Foto: Nettavisen.no

– De fleste gravide kvinner lar være å drikke alkohol under svangerskapet grunnet risiko med å tilføre dette til banet via morsmelken. Det blir det samme om man drikker vin eller øl for deretter å amme et barn. Da vil barnet bli tilført skadelige stoffer.

En kelners hovedoppgave er å sørge for gjestens ve og vel, og servere det som måtte ønskes, men han må få lov til å tenke og ta viktige avgjørelser når det er behov for det. Hvis en mor er så uansvarlig at hun velger å drikke rødvin mens hun ammer bør hun få beskjed om at det er veldig feil. Og det blir etter mitt syn riktig å nekte henne bestillingen.

Hentet fra Lommelegen: «Generelt anbefales ikke bruk av alkohol under graviditet og amming. Det er likevel viktig å skille mellom alkoholbruk i disse to periodene: Under svangerskapet får fosteret den samme promillen som mor fordi det ernæres direkte via hennes blod. Gravide bør derfor avstå helt fra alkohol, fordi en ikke kjenner det laveste inntak som ikke er forbundet med helsefare. I ammeperioden er forholdene noe annerledes. Konsentrasjonen av alkohol i morsmelken vil være som i mors blod, men barnets promille vil bli lavere, fordi melken først drikkes og deretter fortynnes videre i barnets kropp.»

Bør være svar godt nok det-

Foto: Helsenett.no

 

Hva mener du?

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article12987092.ab

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bin Ladens død- et mareritt for Obama?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m-N3dJvhgPg[/youtube]   Det som skulle bli President Barack Obamas store triumf og seier, etter drapet på verdens mest ettersøkte terrorist,...

Sommeren kommer men bruk hodet!

  - Folk snakker for mye om været generelt sett- men etter denne kalde og isete vinteren så venter i...

Lukk