Jeg mener at de som foreslår kondomer på ungdomskolen er helt feil. Det er ikke en god grunn for at 13 og 14 åringer skal ha tilgang på kondomer. Det er en god grunn for at den seksuelle lavalder er satt til 16 år.

Mange vil si at det er jo smart å beskytte seg for ufrivillig graviditet, så derfor er det bra at det er kondomer lett tilgjengelig også for de yngste. Det er mulig riktig også.

Allikevel er mitt hovedbuskap med dette innlegget å sette fokus på hvor viktig det er å vente med samleie til man er klar for det.

Det er utelukkende positivt for begge i et forhold, å vente til tiden er inne. Man kan gjøre dtor skade for begge om man angrer på ting man forhaster seg med.

– Det er to hovedgrunner til at vi har denne lovbestemmelsen. Den ene er at vi skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den andre grunnen er at vi skal beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Helse Byråd  Hilde Onarheim i Bergen kan ikke mene dette seriøst-

– Det må kunne gå an å sette opp automater på skolene også. Vi skal ikke definere noen alder for når man skal debutere, men det er ikke motstridende å ha automater på skolene, sier Onarheim.

Ungdomsskoleelever som har behov for kondomer kan i dag få gratis kondomer hos helsesøster på skolen.

Det er straffbart og ha seksuell omgang med personer under 16 år, og dette kan straffes med fengsel inntil to år.

 

Men det kan gjøres unntak for denne loven hvis begge er i samme alder eller nært. Her er noen eksempler:

  • Hvis en 19 år gammel jente har sex med en 14 år gammel gutt så vil jenta kunne straffes for dette, men ikke gutten.
  • Hvis en 15-åring har sex med sin 17 år gamle kjæreste vil i de fleste tilfeller straffen falle bort fordi de som regel anses jevnbyrdige i alder og utvikling.
  • En 15-åring som har sex med en 12-åring vil ikke nødvendigvis bli ansett som jevnbyrdig i alder og utvikling, fordi jo yngre en part er, jo mindre aksepterer man av forskjeller.
  • Hvis to 14-åringer har sex sammen, kan ingen av dem straffes fordi de er under den kriminelle lavalder-
Les mer om dette på ung.no.


Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Britney Spears og Rihanna sammen i S&M remix

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n3inZJO6epI[/youtube] To av verdens mest populære popstjerner slår hodene sammen- Britney og Rihanna. For en duo! Og denne videoen vil...

Afghanistan farligere etter koranbrenning

ER DET VERDT DET?   Minst 22 personer er drept i protestene, deriblant den norske oberstløytnanten Siri Skare. Skare ble...

Lukk