Bør elevene gi fra seg mobiltelefon i klasserommet? Stadig flere skoler strammer inn friheten, både ved å nekte elever å gå på toalettet i skoletimen, og ved å inndra mobiltelefoner i det elevene kommer inn i klasserommet.

Er det for strengt, eller er det lærernes plikt?

– Ikke alle er enige i vår påstand, men det er faktisk en hovedårsak til at man går på skolen, det være seg barneskolen, ungdomstrinnet eller videregående; det er å lære mest mulig.

Skal lærerne få mest mulig ut av pensum til hver enkelt elev, på best mulig måte, må elevene være fokusert og konsentrert på det stoffet som bli presentert. Ikke være mer opptatt av det som foregår på Facebook eller andre steder.

– På barneskolen er det forståelig at elevene må få gå på do, men på ungdomskolen, kan man kanskje benytte friminuttet eller holde seg til neste friminutt. Å la mobilen være i sekken burde uansett ha vært en selvfølge, dessverre er det ikke slik på mange skoler.

På en skole bør det vel være skolens regler som gjelder til det beste for elevenes læring?

Elevene i 9AB ved Lierbyen skole i Drammen, må alle elevene levere i fra seg mobiltelefon, og være uten gjennom hele skoledagen. Flere av elevene synes dette er urettferdig, og de fleste savner å kunne være på Instagram, Facebook og andre sosiale medier, slik de er vant til å gjøre, ellers på fritiden.

Det mange ikke vet, er at skolen ikke har lov til å ta fra elevene egne mobiltelefoner. Men dette blir sjelden eller aldri belyst.

Lest? Når barn dreper …

Siden jul har alle de 230 elevene måtte finne seg å være helt uten mobiltelefon på skolen.

Bør elevene gi fra seg mobiltelefon i klasserommet?

– Som forelder, er du påpasselig med å være til stede for dine barn når de er sammen med deg, hjemme og ellers på fritiden? Hvis ikke du er det, hvordan kan du som mor eller far forsvaret skolens ordning med en mobilfri skole?

Burde dere ha gjort dette hjemme også? F.eks fra kl 17:00 til 21:00? Slik at også foreldrene kunne legge hundre prosent fokus på barna i stedet for jobb-mail og sosiale medier?

– Forskning gjort på norske skoler viser nemlig at samtlige elever med tilgang til egen mobiltelefon i skoletimen, brukte nær 30% av tiden på andre ting enn skole-relatert arbeide. Da kan man forstå nødvendigheten av et strengere skoleregime, ellers havner den norske skolen enda mer i bakleksa enn den allerede gjør i dag.

Det er også et misbruk av skolen og lærernes resurser å ikke følge med i timen.

I de aller fleste land vi liker å sammenligne oss med, i Norden og Skandinavia, faller det norske pensumet og de resultater norske elever presterer av dette, som et korthus. Norske elever leser og skriver dårligere og har en lavere snittkarakter enn elever i andre land.

Her har Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen (H) hendene fulle i lang tid.

Burde det ikke ha vært en selvfølge med mobilfrie skoler i Norge? Selvfølgelig burde det det!

Men som elev, kan du med rette, nekte å gi fra deg mobilen.

Kilde: DT.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik får menn bedre orgasme, penisring kan være løsningen!

Slik får menn bedre orgasme, penisring kan være løsningen! Ca 80% av det du finner på nettbutikker der salgsproduktene er...

Champions League- ingen lag fra England i kvartfinalene!

De tre siste sesongene har kun Chelsea og Manchester United vært i blant de siste åtte lagene av de engelske...

Lukk