Det er noen måneder siden Norge ble forandret fra rolig felleferie-modus til et land i bunnløs sorg og fortvilelse etter terroren 22. juli. Dette har aviser og nyhetssendinger hatt på agendaen daglig. Bør fokuset senkes nå, og la de sårede og etterlatte få fred noen dager i julen?

Nyhetsverdien av hva som kommer i media er ikke alltid like interessant. For meg kan det virke som om alt om massemorderen må komme på trykk eller nevnes i nyhetene.  Hvor viktig er det egentlig?

 

Foto: NA24.no

– Det er stor sjanse for at de aller fleste nordmenn er dritt lei hele «terrorsaken» og å høre om og lese om Breivik hver eneste dag. Jeg mener også at det er viktig å ikke glemme de som mistet livet, men det er like viktig for de etterlatte å få muligheten til å kunne få livet sitt på skinner igjen etter å ha mistet en de fortsatt sørger over.

Da er det liten trøst i å se og høre om «terrorsaken» i media daglig. Det er ingen veier å gå, ingen rute å flykte fra, saken maler og maler i aviser, på TV og i radio.

Denne jula blir spesiell nok for alle de etterlatte, om man ikke skal måtte få rippet opp i de verste dagene av livet gjennom media hver eneste dag.

VG ble som kjent frifunnet av pressens faglige utvalg for anklagene om etiske overtramp i forbindelse med bildereportasjen fra rekonstruksjonen av Utøya-terroren med den siktede.

Allikevel bør Norges største avis ha såpass respekt for mennesker i sorg at de kan trykke andre saker i julen for å skåne mennesker som har en mindre å kjøpe julegave til i år. Det står senger tomme i nesten 80 forskjellige hjem. De trenger ingen nyheter om «terrorsaken» i julen.

Media bør se på nyhetsverdien i hva som blir presentert til folket, det kan umulig skje så mye i julehøytiden at man må levere tema om massemorderen hver dag. Det ville vært en verdig gest til alle etterlatte og resten av befolkningen.

Det er på tide å legge Brevik til side.

Han kommer til å være i media ofte nok fram til rettsaken i april, dessverre.

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Foreldre dropper aldersgrensen på spill til barna

  Mange foreldre vil at barna skal få det de ønsker seg. 10 åringen ønsker seg det de andre guttene...

IDOL- Jenny er storfavoritt til å vinne

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rmN0LrkppqI[/youtube] Jenny Langlo Foto: Dagbladet/ Kjendis.no IDOL finalen står mellom Jenny Langlo (18) Vegard Leite (19). Jenny har imponert voldsomt, Vegard...

Lukk