I mange fora går diskusjonen høylytt på om syklistene ment som i «amatørsyklist», skal få sykle på veien eller i gang og sykkelsti. I veien er de i veien for bilene, på sykkelstien er de i en fare for gående.

– Jeg konstaterer med et smil om munnen at det er dette folk er svært så opptatt av.

– Europa står formelig på kanten av stupet, men i Norge har vi ikke andre utfordringer enn det forbanna været og hvor vi som sykler skal få sykle, uten å få se styggefinger´n fra bilister eller masse kjeft fra grinete mødre med barnevogn, som ikke har sovet sammenhengende på mange uker.

Selveste «Oksen fra Grimstad», som så feilaktig må sitte hjemme når Tour de France starter i juli, Thor Hushovd er leid inn av Statens vegvesen i et tappert forsøk på å roe gemyttene i en kampanje kalt «Del veien.»

– Norge ligger som kjent langt etter de land vi liker å sammenligne oss med når det kommer til samferdsel som f.eks Sverige og Danmark.

I Sverige er det mange tusen km med dobbel-stålwire langs de aller fleste store hovedveiene i de største byene.

– Det alene har spart mange hundre liv. i Norge har vi klart å skrape sammen noen skarve km med stål-wire, veiene forøvrig sammenlignet med i Sverige er en skam, og burde ha fått langt mer fokus i media enn det har til nå.

I Danmark, finnes det like mange sykkelstier som det finnes bilvei. Da snakker man altså om sykkelsti i ordets riktige forstand. Gående har et fortau innenfor denne sykkelstien for de uten sykkel, og altså en egen sti for syklende.

– Samferdselsminister Marit Arnstad (A)  innrømmer ovenfor NRK at hun kan bli irritert på bilister som ikke tar nok hensyn til de på to hjul. Da er jo det en god nok grunn til å gjøre noe med det, Arnstad. Når du med selvsyn opplever utfordringene.

– Alle de tre kvinnene som har sittet som minister i Samferdselsdepartementet, Magnhild Meltveit kleppa, Liv Signe Navarsete og Arnstad har ikke gjort på langt nær nok for å verken syklister eller bilister, på de 8 årene de har hatt nok makt til det i Stoltenberg II regjeringen.

Skammelig!

– Uansett hvor man ferdes så bør man oppføre seg som folk og ta hensyn. Noen gjør begge deler, både kjører bil og sykler, derfor bør det ikke være så vanskelig å forstå at man må vise omtanke for andre når man ferdes i trafikken.

Det burde det være lett å forstå at man ikke kan gjøre som man selv vil, ei heller ikke i trafikken, men som sagt- hva skal man eller ta seg til her oppe i steinrøysa?

Hvor sykler du, i bane på sti eller på vei?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruk av din formue!

Nå når du endelig har fått både feriepenger og skattepenger så må du unne deg noe du har lengtet etter...

ADORE- Tabusex og intriger, en kontroversiell film?

ADORE- Tabusex og intriger, en kontroversiell film? Dette er en seksuelt upassende og tabubelagt film, som kan få mange priser...

Lukk