– Jeg mener det er på høy tid å forby tiggere å sitte langs Karl Johan og andre trafikkerte områder å tigge. Utenfor Østbanehallen, og andre befolkede områder i Oslo flommer nesten over av tiggere. Og de fleste er rumenere og andre utlendinger som sitter med plastkoppen. Noen har riktig nok et instrument de sitter og prøver å få lyd ut av men det låter ikke bra.

Oslo har mange tiggere, og noen av disse er nordmenn som har havnet på kjøre. Disse får muligheten til å tjene noen kroner gjennom magasinet = OSLO- det synes jeg er et bra tiltak. Fordi det sysselsetter de som livnærer seg på magasinet, det gir  de noen kroner til mat og kanskje en øl. Men det er en reel salgsvare og et godt produkt. Utlendinger som sitter med iPhone i den ene hånden og plast koppen i den andre for å tigge penger får ikke 5 øre av meg.

 

– Man skal være på vakt og gi til de svakeste, og ikke bli for grådig. Men jeg mener det er organisert tigging når den som tigger, ikke er fattig. Gang på gang har man sett tiggere som har dyre ting på seg og Mercedesen parkert noen meter unna. Og ofte spiser de «junk food» som i seg selv ikke er direkte billig.

Gatemusikanter, og andre som gjør en innsats for å få en slant blir ikke det samme som å tigge etter min mening-

I Sverige har første kommune tatt den avgjørelsen med å forby all form for tigging og det synes jeg norske kommuner bør se på muligheten for å gjøre og. Kommunen Sala i Västmanland har vedtatt at tigging er forbudt fra 1. Mai.

I mange store byer er det nesten ikke tiggere- men i Oslo kryr det. Hvorfor det?

– Jeg har vært i Stockholm, Gøteborg og København og så ikke mange tiggere på min vei. Det er et stadig større problem i de fleste norske storbyer. Og man kan ikke betale på parkeringsautomat uten å få stukket et plastkopp under nesa der det mases om penger.

I Sveriges Sala kommune blir det gitt dagsbøter for de som tigger åpenlyst-

Bør norske kommuner følge den svenske? Og gir du penger til tiggere?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kate Middleton- the new Englands Rose

  Kan Kate Middleton klare å bli like populære som sin avdøde svigermor? - 29. april står hele Europa stille...

Video-Stella Mwangi vinner i Tyskland!

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qzY5cTNdKQY[/youtube] Norge er store favoritter i Eurovision Song Contest i Düsseldorf ifølge ekspertene. Til og med svenskene har lagt sin elsk...

Lukk