Bør vi ta bedre vare på mannen? Altså menn generelt? Denne utskjelte tjukkasen som sitter med ene hånden i trusa, i slåbrok uten evne til å se hva kona gjør i huset, på kjøkkenet med barn, med klær og hage. En utrydningstruet rase, denne mannen?

Bergenet lesetid: 7 minutter

Late

Har vi bruk for denne latsabben? Kvinner klarer som kjent svært mye bedre alene – enn det menn gjør.

Bør vi ta bedre vare på mannen? Alt tyder på at han trenger litt hjelp for å lykkes, for å få bedre selvtillit og bli en bedre utgave av seg selv. Til glede for alle rundt ham. Om du tenker deg godt om, har du nok en mann i livet ditt – som har eller hadde stor betydning for deg.

Les også: Norske menn over femti blir trakassert … 

Den internasjonale Mannedagen er her. Hvorfor kan man spørre seg. Ikke går vi i tog, ikke har vi så mye å gå på barrikadene for heller, all den tid det er kvinnene som styrer hus og hjem. Vi er glad for å slippe, de fleste av oss. Mann er mann, og det er kanskje like greit. 

Bare vi har penger til en avis, en sixpack og noe sjokolade når lysten kommer, så har vi det greit. Til og med sex er ikke så viktig lenger, siden vi som er i et forhold får stort sett når vi behøver. Menn er generelt mer late enn kvinner – eller er også dette en myte? Vi er ikke helt sikker.

Norske menn kunne man ha skrevet så mye om, og vi som skriver på denne bloggen, Vargas12.com, har stort sett vært rimelige tøffe med menn generelt, så derfor tenkte vi å snu litt på flisa og hylle denne stakkars dotten, puddingen, underkuet og pysete som han er, veldig ofte. 

Eller skal vi snu på det og kjempe litt mer for menn generelt?

Norske menn

Norske menn har et enormt potensiale til å bli både tøffere og bedre på flere punkter i livet, kanskje særlig i samspillet med kvinner. Alt for mange menn er redd for kvinner, særlig vakre, selvsikre og sexy kvinner. Da blir han utrygg og kryper inn i skallet sitt og blir der. Ikke alle, men alt for mange. 

På andre viktige punkter i livet, faller mange menn til sin rett.

Norske menn helt fantastiske med egne barn og vi har faktisk førstehånds uttalelse til å mene endel om dette, da vi har folk i felten, som jobber med fedre, barnevern og ser menn i samspill med barn – hver dag.

Bør vi ta bedre vare på mannen?

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Vi vet også med sikkerhet at mange fosterfedre gjør en imponerende god jobb med egne fosterbarn, barn i samspill på fotballtrening i korps og på svømmetrening.

Svært mange fedre tar på seg viktige verv i frivillige lag og foreninger som har stoppet helt opp – uten snille, omtenksomme og gode menn. Far eller ei. 

Også norske lærere, fortsatt som menn, er helt avgjørende for barn, som er i en posisjon de selv ikke er skyld i å havnet i, der den mannlige læreren, faktisk over hele landet, løfter opp disse barna til å bli sett, føle seg verdsatt og bli likestilt sine venner og medelever for aller første gang i livet. Takket være disse lærerne.

Miljø

I disse dager skrives det tonnevis med stoff om taperne i skolen, som i stor grad handler om gutter fra seks til sytten år, som faller utenfor systemet, som ikke blir sett, som ikke har trygge, gode omsorgsfulle voksne rundt seg, som ikke ser dem for den de er.

Da er veien kort til et liv på Oslo S, dop og kriminalitet – eller et miljø de ikke bør havne i. 

Endel norske menn som søker en partner, kjæreste eller koneemne, lykkes ikke. De forblir uten samboer, men enda verre, de blir også uten egne barn. Og dette er en voksende gruppe menn, ofte med dårlig utdanning, med dertil lav inntekt som øker i omfang, på lik linje med skoletaperne. 

Heldigvis er det en rekke unntak med gutter, som altså er gode skoleelever med høyt gjennomsnitt på karakterkortet og med lyse framtidsutsikter, samt lykkelige voksne menn med opptil flere barn og en lykkelig kone. Disse er det fortsatt flest av, og de behøves i aller høyeste grad. 

Spør en hvilken som helst gift kvinne, hva mannen betyr for henne og for familien. Han er sannsynligvis uerstattelig, han er sikkert umistelig både som ektemann og far. Og det er slik menn Norge er stolte av å ha i dette landet.

Bestefar

For ikke å snakke om bestefar. Fars far, eller farfar blant fornøyde barn og barnebarn, er om mulig enda mer populære enn sin sønn, hos veldig mange. Har man en bestefar som er fysisk og åndelig tilstede så har man egentlig alt. Hva er det en bestefar ikke kan da? En bestefar er faktisk av enorm betydning for alle i familien. 

Les også: Menneskehetens støtte trussel

Tenk bare dette barne vi innledet med å fortelle om. Tenk om vedkommende er et fosterbarn, uten en familie, som egentlig ikke har brydd seg om ham, så kommer han til en fosterfamilie som inkluderer ham i storfamilien og dermed får en bestefar. Man kan bli varm om hjertet bare ved tanken.

Mannen bør hedres opp i skyene, så til de grader denne ene dagen i året. Ikke fordi han er bedre enn kvinnen, men fordi han stort sett får så ørene flagger av alle, hele tiden gjennom hele året. Enten det er på hjemmebane i media eller som kriminell.

Mannen er tyven, bankraneren, dophuet og voldtekstmann. Men altså ikke alle menn. 

Mannen står opp, lager matpakker, kjører og henter i barnehagen, jobber førti-timers uke og er tilgjengelig for kona når hun trenger å skifte dekk. Jo, vi vet hun kan om hun vil, men hun liker gjerne å få hjelpe til det da.

Klossete

Noen menn er klossete i samspill med flotte kvinner. Kjenner du deg igjen?

Beilerne på TV-programmet “Jakten på kjærligheten” på TV2, gjør så godt de kan, stakkars, men kleinheten lar seg ikke redigere vekk. Kleinere underholdning finnes ikke. Nettopp fordi mange, særlig single menn i en evighet, ikke kan flørte med en kvinne de finner attraktiv. 

Det betyr ikke at mennene ikke er bra nok, eller at det er feil på dem av den grunn, de bare er noen skikkelig ‘kjerringer’ når det kommer til endel følelser de selv sliter med å takle. De griner og holder på. Men det er jo som kjent en styrke eller et godt tegn. Å gråte.

Bør vi ikke snart akseptere særlig middelaldrende menn, som tjueåringen overser, menn som føler seg usynlig. Fortjener ikke også disse klossete klovnene også bli sett, får verdigheten tilbake med litt oppmerksomhet?

Menn er mer utsatt enn kvinner i samfunnet, og nesten alltid er det selvforskyldt og destruktiv tenkning som ligger bak. De drukner, kjører i fylla, begår selvmord, misbruker narkotika og havner i fengsel i langt større grad enn kvinner. 

Det betyr ikke at menn er dumme, det betyr at de ikke forstår konsekvensene av sine handlinger – særlig når de er utagerende, sjalu, psykisk syke, fulle eller dopet. Eller når de vil finne seg en partner, da.

Vargas

Pin It on Pinterest