Mange nordmenn elsker engelsk fotball, Boxing Day, andre juledag, er den dagen flest mennesker går på kamp på balløya. Samtlige lag i de øverste divisjonene spiller nemlig kamp denne dagen.

En dag også mange nordmenn velger å se sitt favorittlag, enten på stadion, eller via TV2s direktesendinger.

Jula 2014 sender nemlig Norges største kommersielle TV-kanal hele 30 kamper i fra det hektiske juleprogrammet. Liker du ikke fotball, kan jula være en pine, spesielt om du deler pute med en som vil se det meste.

«Fotball er som kjent slett ikke et spill på liv og død, jeg er meget skuffet over et slikt uttrykk, det er så mye mer enn som så

/Bill Shankley/

– De legendariske ordene, floskelen fra Liverpool-legenden Bill Shankley, blir neppe brukt oftere enn på en slik dag der fotballen står i fokus for alle anglofile fotball-fans. For de fleste av disse er det kun en religion, fotball. For disse gjelder bare en kirke, fotballstadion.

Cardiff City Stadium Pitch

Jon Candy via Compfight

Kjærligheten som varer livet ut, kjærligheten som overgår alt, kjærligheten til ditt favorittlag, kjærligheten du lever med i dine blodårer. Man har bare et favoritt lag, ingen selger sin sjel ved å bytte favorittlag, det er fysisk umulig.

Lidenskapen, tårene, gleden, jubelen, forventningene, scoringen, triumfen og kjærligheten til fotballen kan skjæres med kniv hos de ekte supporterne, de som lever med fotballen gjennom hver eneste sekund, hele livet.

– Du vet hva det handler om, hva som står på spill. Du vet det er kun tre poeng som gjelder, kampen om trofeet står nesten alltid om kun tre, kanskje fire lag. Ditt lag må sloss om æren og om å overleve i toppdivisjonen et år til. For spillerne handler det alltid om å gjøre fansen fornøyd.

– For fansen handler det om å bli underholdt, diskutere lagoppstillinger, fortelle venner på puben at dommeren var ræva og at du tross alt var fornøyd med uavgjort i dag. Det handler om samhold, engasjement og fellesskap, fotballfans er brødre og søstre på godt og vondt. Er du fan av et lag, er du aldri alene. «You Never Walk Alone».

Fotball i England er kultur, det har vært spilt fotball på denne grønne øya i mange hundre år, ditt favoritt lag er ihvertfall minst hundre, og fansen er sannsynligvis flere enn noen gang. Sjansen er også stor for at det sjeldent har vært flere nordmenn på besøk, på diverse arenaer enn akkurat på denne dagen.

Endelig er det Boxing Day igjen!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Flyvere jobber for lenge – flyulykker uunngåelig?

Nylig ble det skrevet om SAS-pilotenes arbeidsforhold, og det faktum at mange av disse jobber langt mer enn det som...

Vargas12.com- plukk fra arkivet i 2014!

Vi bloggere har en agenda, vi skriver ofte om det som opptar oss, det vi har interesse av å formidle...

Lukk