Ingen dager er like, men én dag ligner på den samme dagen i fjor og året før det. Særlig i England, Boxing Day er fotballens festdag, andre juledag spilles det ni kamper i Premier League og hele fotball-Europa gleder seg.

Topp-oppgjørene står i kø, Liverpool vinner sannsynligvis ligaen, men hvile lag som makter å ta de tre viktige plassene rett bak, som utgjør Champions League-kvartetten er usikkert. Det samme er skjebnen til de stakkars lagene som må ta den tunge veien ut av verdens mektigste liga.

Boxing Day alene avgjør åpenbart ikke alt dette, men juleprogrammet er tett. Boxing Day – fotballens festdag!

Det spilles kamper med få timers mellomrom og ofte både tre og fire kamper, gjennom julehøytiden. Det er krevende og knalltøft for alle. Laget som «vinner» juleprogrammet og dermed sanker mange poeng på kort tid, klatrer alltid på tabellen.

Lest? Guardiola ferdig i City?

Blir enda flere managere byttet ut, vil Manchester City få juling av Wolves igjen? Kan Solskjær reise kjerringa, og vil Liverpool styrke sin fantastiske posisjon på toppen av tabellen? Noen svar vil vi få gjennom juleprogrammet.

Tusenvis av nordmenn reiser til balløya i disse dager for å oppleve fotballens festdag på nært hold. Mange andre sitter klistret foran TV-skjermen med håp om seier og tre poeng til favorittlaget. Vi vet du kjenner deg igjen.

Boxing Day – fotballens festdag!

Boxing Day! Fotballens festdag!

Tottenham – Brighton starter festen allerde kl 13:30. Så fortsetter Boxing Day med seks kamper kl 16:00, der Aston Villa – Norwich sendes på TV2 Zebra, Sheffield United – Watford sendes på TV2 Sumo (gratis), Chelsea – Southampton på TV2 Sport Premium 2.

Crystal Palace – West Ham går på TV2 Sport 2, Bournemouth – Arsenal sendes på TV2 Sport Premium, og Everton – Burnley sendes også direkte denne fantastiske fotballdagen, men da må du ha TV2 Sport 1. Alle disse kanalene er tilgjengelig på TV2.no, det er selvsagt verdt det.

Skal du ha med deg alle kampene som spilles Boxing Day er det nemlig ikke over ennå. Klokken 18:30 skal Solskjærs menn i aksjon mot Newcastle på Old Trafford. En kamp Manchester United bør vinne med god margin, men som som de fleste vet, her kan jo alt skje. Denne kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Dagen avsluttes med godbiten Leicester – Liverpool på samme kanal klokken 21:00. Lagene som ligger som nummer 2 og 1 på tabellen. Snakk om storkamp.

Som alltid er det tett med topp-oppgjørene i engelsk fotball i julen, derfor er det ny kamp dagen etter, men naturlig nok kun denne ene, siden alle andre lag i Premier League er i aksjon på Boxing Day.

Wolverhampton Wanderers tar i mot seriemesterne, Manchester City. Avspark 20:45 under spotlightene på Molineux Stadium. Kampen sendes selvsagt på puber rundt om i det ganske land, eller på TV2 Sport Premium.

Kun 18 kamper ut i sesongen er vi ikke mer enn halvspilt i Premier League. Boxing Day – fotballens festdag!

Det betyr at alle lag har mye å spille for og gjennom hele januar er det mulig for samtlige å endre på spillerstallen gjennom kjøp og salg av spillere. Det er det mange lag som benytter seg av, til tross for at det er vanskelige å handle midt i sesongen framfor når sesongen er over i juli og august.

Overgangsvinduet i januar kan likevel inneholde store overraskelser.

Kjærligheten som overgår alt

Kjærligheten som varer livet ut, kjærligheten som overgår alt, kjærligheten til ditt favorittlag, kjærligheten du lever med i dine blodårer. Man har bare et favorittlag, ingen selger sin sjel ved å bytte lag, det er faktisk fysisk umulig.

Lidenskapen, tårene, gleden, jubelen, forventningene, scoringen, triumfen og kjærligheten til fotballen kan skjæres med kniv hos de ekte supporterne, de som lever med fotballen gjennom hver eneste sekund, hele livet.

Du vet hva det handler om, hva som står på spill. Du vet det er kun tre poeng som gjelder, kampen om trofeet står nesten alltid om kun tre, kanskje fire lag. Ditt lag må sloss om æren og om å overleve i toppdivisjonen et år til. For spillerne handler det alltid om å gjøre fansen fornøyd.

Boxing Day – fotballens festdag!

For fansen handler det om å bli underholdt, diskutere lagoppstillinger, fortelle venner på puben at dommeren er ræva, og at du tross alt var fornøyd med uavgjort i dag.

Det handler om samhold, engasjement og fellesskap, fotballfans er brødre og søstre på godt og vondt. Er du fan av et lag, er du aldri alene. «You’ll Never Walk Alone«.

Fotball i England er kultur, det har vært spilt fotball på denne grønne øya veldig lenge, ditt favoritt lag er i hvert fall minst hundre år, og fansen er sannsynligvis flere enn noen gang. Sjeldent har vært flere nordmenn på besøk, på diverse arenaer enn akkurat på denne dagen. Boxing Day.

Tett juleprogram

Om du tror juleprogrammet for lagene i England er over andre juledag, tar du veldig feil. Allerede to dager senere, altså lørdag 28. desember, spiller 14 av 20 lag ny vrien kamp. De resterende seks, spiller dagen etter.

Det tette kampprogrammet er populært hos fansen og alle som kan reise til England for å se favorittlag spille kamper med få timers mellomrom. For spillerne og managerne, er det ikke slik. Det kan være forbundet med stor risiko, skader og slitasje på spillergruppa – med for mange kamper tett på hverandre.

Vinterpause

Slik har det vært gjennom Premier League-historien, men det er et lite lyspunkt verdt å nevne. I februar, blir det nemlig for aller første gang, en liten vinterpause for lagene på øverste nivå i England. Endelig vil noen si.

Premier League clubs will have one weekend off in February from the 2019-20 season. The break will be split over two weeks, with 10 teams sitting out the first weekend and 10 the following weekend.

BBCSport

Da skal kun halvparten av lagene i aksjon i hver sin uke, med fri helgen etter.

Hvorfor fotballens festdag kalles Boxing Day, har faktisk ingenting med fotball å gjøre, det kan du lese mer om her.

Vargas12.com vil følge overgangsvinduet nøye og lover å være tidlige ute med alle overganger til og fra Premier League. Følg vårt nyhetsbrev for siste nytt. Det er selvsagt gratis.

Premier League har ikke Ronaldo og Messi, Zinedine Zidane eller Diego Simeone, men Premier League har José Mourinho, Mo Salah, Kevin de Bruyne, Pep Guardiola, Carlos Ancelotti og Jamie Vardy. Og ikke minst Nuno Espirito Santo og Ruben Neves, kanskje morgen dagens store helter.

Premier League er milliardindustri på øverste hylle av underholdningsbransjen. Heldigvis tar TV2 den beste fotballen på største alvor og sender mange kamper fra verdens mektigste liga. Takk, TV2.

Bring on Boxing Day. We love it and want it!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Papirhuset!

Har det klikka for den godeste Vargas, tenker du nå kanskje, når kun denne merkelige overskriften, "Papirhuset", blir serverte dere...

Lukk