Du som liker engelsk fotball vet selvsagt det er Boxing-day som er dagen da alle lag i England spiller fotball. Ingen annen dag gjennom sesongen spilles det så mange kamper, ingen annen dag går det flere engelskmenn på kamp, ingen annen dag ser flere nordmenn kamp på TV.

Boxing-day er dagen som går i fotballens tegn både for anglofile nordmenn og millioner av engelskmenn. Boxing-day er 26. desember, da bør du la gubben få lov til å se fotball, det gjør de aller fleste andre menn også som er glad i fotball generelt. Og engelsk fotball spesielt.

Boxing-day blir kalt nettopp det pga at det er dagen etter juledagen, da det endelig var klart for tjener folket å få sine gaver (esker,bokser) av sine overordnede. Et ord blottet for fotball, lidenskap, snørr, tårer og blod, Allikevel et tradisjonsrikt engelsk ord vi nordmenn forbinder med Premier League og Championship.

Ryktene svirrer gjennom hele sesongen, men når overgangsvinduet åpner 1. januar 2014 vil de faktiske overgangene finne sted- dog vil ryktene fortsette helt til vinduet stenger igjen 31. januar.

Foto: Flickr/ molineuxphil

– Noen rykter er villere enn andre. Sergio Aguero og Yaya Toure skal være pådrivere til å få den lille eleganten som er kåret til verdens beste fotballspiller, fire år på rad til den blå delen av Manchester by. Noen synes det er det som skal til og som fortjent- at Premier League også har den severdigheten. Lionel Messi har vært i Barcelona i hele sin karriere og mye skal til om han forlater katalanerne.

Flere lag i Premier League står i skrivende stund uten manager. Tottenham skal ha peilet seg inn på tidligere Ajax sjef og nåværende landslagssjef for Nederland, hollenderen Louis van Gaal. Han vil isåfall erstatte Andre Villas-Boas som fikk fyken på «White Hart Line», til tross for å inneha den beste statistikken av samtlige Tottenham managere siden Premier League ble til 20. februar 1992.

– Ian Holloway i Crystal Palace,  Paulo Di Canio i Sunderland, Martin Jol i Fulham og Steve Clarce i WBA har alle fått sparken som managere i Premier League. En attraktiv jobb for managere i Europa, men også blant de mest usikre. Leverer man ikke forventet resultat vil man før eller senere få sparken. Garantert.

– Siden Tippekampens tid, som startet i 1969- mellom Wolves- Sunderland 1-0 forøvrig, så har tusenvis av nordmenn som liker fotball og øl reist til ball-øya for å følge sitt lag. Akkurat i juledagene er programmet for engelske lag knalltøft, med 4 kamper på 10- 11 dager for de fleste.

– Nordmenn er meget godt likt i England, sannsynligvis fordi de er høylydte på kamp og legger igjen mange pund i klubb-shoppene og på pubene. Det er ikke bare topplagene i Premier League som har besøk av nordmenn, mange reiser til England for å se lag langt nede i ligasystemet.

– Har du aldri vært på kamp på ball-øya, bør du benytte anledningen når du er på shopping i London eller i Newcastle. Det vil bli et minne for livet. På de aller fleste fotballstadioner er det et lurveleven uten like, både før under og etter kamp, spesielt om hjemmelaget vinner.

For den som ikke har fått muligheten til å reise på fotball-tur denne jula, så er det er godt tilbud på Boxing-day på TV2.

Om Messi går til  Manchester City, Ole Gunnar Solskjær kommer til Premier League,  eller andre norske fotballtrenere eller spillere kommer til England, vil bli meget spennende å følge med på i tiden som kommer.

Tror du Messi vil forlate Barcelona til fordel for Manchester City? Ikke vi heller!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexy undertøy- julegaven til dere begge!

Mange butikker i de største byene har utsøkt kvalitet på deilig undertøy både til han og henne. Men skal du...

Jula som blåste bort

Store nedbørmengder og kraftig vind er det som preger værmeldingene det siste døgnet før julaften. Temperaturen minner om en tidlig...

Lukk