Bra partner? Din partner er ofte den viktigste samarbeidspartneren du har, kjæreste, far til barnet og bestevenn i én og samme person, det er klart det er viktig med en bra partner.

Dere skal jo være sammen om alt, regninger, husarbeid, økonomi, felles barn krever mange diskusjoner. Hvordan oppdrar man en et barn? Det finnes vel ingen manual, verken om forholdet eller til oppdragelsen? Bra partner, du?

Feriene, hvor skal dere reise? Skal svigermor få være med i år, skal dere til Syden, på hytta, til New York eller blir det fjelltur, som han så gjerne ønsker? Å være sammen betyr at man bør være ærlige med hverandre, hvis ikke blir det vanskelig for begge.

Snakke om døden

Å ha en bra partner, er å ha en klippe ved sin side som man kan ty til når ting blir vondt og vanskelig. For det blir jo livet med jevne mellomrom, for alle. Å ha en bra partner, betyr at man kan stole på hverandre og elske hverandre på godt og vondt. Å ha en bra partner betyr at man har en å snakke med, men også lytte til, når de store spørsmålene krever svar.

Organdonasjon? Hvor mye enklere er ikke livet om man har snakket om døden, livet og alt det krevende som ikke gir selvfølgelige svar. Men det som må grunnes på og diskuteres og vurderes, igjen og igjen?

Bra partner?

Bra partner?

Mange påstår at det er så mange punkter i forholdet, som gjør at man ikke klarer å leve i monogami gjennom flere år. Uten at man setter ekteskapet eller partnerskapet på spill. Man må fire for mye på egne ønsker og eget liv, til at det er verdt det, påstås det. Er du enig?

Har du snakket med godt voksne som har vært sammen i 50 år, så har det ikke alltid vært enkelt, er svaret du får. Men man har valgt å bli værende, å skilles eller flytte hver til sitt var aldri noe tema, og er det fortsatt ikke.

Slik er det ikke i dag. Blir man ikke respektert eller ikke elsker den man en gang så på som en bra partneren, blir det slutt. Garantert. Man dveler ikke ved det gamle lengre, men kommer seg videre i livet.

Lest? Slik finner du en kjæreste!

Ingen velger å dele livet med en dust som ikke respekterer den andres ønsker, ve og vel. Men er en egoist som bare forlanger, uten å gi noe tilbake. Da spiller det liten rolle om hun er Guds gave til mannen, eller han er som en drøm, en høyreist Gresk Gud. Drittsekker mister glansen i pelsen ganske raskt om egoet blir for stort.

Faktisk er det rimelig hardt arbeide å være en bra partner for sin kjæreste. Men det er enda litt vanskeligere å forbli det i årevis. Da skal man virkelig vise at man elsker sin elskede, det er lettere sagt enn gjort. Å være en bra partner krever tålmodighet, kunnskap og vilje til å godta kompromisser som går på bekostning av egne gleder og eget liv.

Bra partner?

Vi har ingen garanti for hvor bra det vil gå i de forholdene vi innleder med en kjæreste, en ektefelle eller partner, er ny partner? Løsningen? Vi håper og tror det skal gå bra, selvsagt. 

Ofte går det bra lenge, andre ganger, går det den veien høner sparker for mange av oss. Da kan vi lett tro at det ordner seg om vi bare får byttet ut partneren. For det er jo sjeldent noe feil på oss. Du og jeg er jo perfekt – ikke sant?

Ny kjæreste

Gresset er noen ganger mer fristende for kua på den andre siden av gjerdet.

For både kvinner og menn, er det lett å tro at det er slik om man bytter partner også. At de feilene og manglene som man måtte mene å finne hos sin partner, ikke eksisterer hos en eventuell ny kjæreste.

En mental sperre eller feilkobling, får mange av oss til å tro noe slikt viss vass. Det er åpenbart feil, man kan ikke fortsette å være så naiv at man vil få det så mye bedre i det neste forholdet. Om man bare skaffer seg en ny partner.

Lest? Kvinner dropper lave menn.

Tro heller om igjen. Du vet hva du har, ikke hva du får. Kan det virkelig være verdt det, bør du spørre deg selv mange ganger, før du tar det store steget ut i usikkerheten.

I svært mange tilfeller er det nemlig en feilvurdering å gjøre det slutt, for å etablere seg på nytt. Noen ganger er det det eneste rett, men da vet du det også med sikkerhet i forkant.

En livsledsager, en kjæreste eller en å elske, er viktig for mange mennesker. Å bli elsket tilbake, betingelsesløst og evig, er ingen garanti for noen. Er man så heldig å oppleve ekte kjærlighet, bør man virkelig tenke over hvor heldig man faktisk er.

Har man funnet en bra partner, bør man selvsagt gjøre alt man kan for å ta vare på vedkommende, så lenge som mulig. Å elske behøver ikke være nok, forholdet skal fungere, du skal ha en bra liv, et godt sexliv og du skal bli sett for den du er.

Om kjærligheten dør …

Hvor lenge kjærligheten mellom to mennesker varer, kan ingen vite.

Ekspertene påstår at det er hardt arbeide som skal til for å få gnisten til å holde seg i live. Dør kjærligheten, er det over. Derfor bør man aldri ta partneren sin for gitt heller, uansett hvor lenge man har vært sammen.

Frykter du at kjæresten finner en annen? Har du tenkt tanken, at det kan være på grunn av deg? At forholdet, som etter ditt syn, slett ikke er så verst, men så går kona, partneren, eller kjæresten din rundt og fantaserer om andre? 

Dessverre er det slik i mange forhold. Utroskap skjer, og det kan like gjerne være hun som er utro, som ham.

Noen klarer å rydde opp uten å bryte opp, andre velger å forbli sammen, men har andre på si, med samtykke fra den andre. Men mange gjør det slutt fordi de tror at alt vil bli bedre i et nytt forhold, noe som slett ikke behøver å stemme med virkeligheten.

Hel ved?

Utroskap skjer i mange pent møblerte hjem, der du minst aner det, skjer det. Vi kan ikke annet enn å jobbe med forholdet, og være en bra nok utgave av den partneren som fikk et ja av den gangen. Enten som kjæreste, partner eller ektefelle.

Er du hel ved, ærlig og trofast, lett å holde ren og tjener gode penger, kan du likevel bli vraket for en som er hakket opp – da er det bare å krumme nakken og komme seg videre. Sånn er livet.

Til dere som kjemper for forholdet, som ser hverandre som en bra partner, vi heier på dere. Det berømte gresset, behøver ikke være noe bedre på den andre siden av gjerdet, enda hvor grønt og fristende det ser ut.

Det er faktisk mulig å forbli sammen i forholdet med en bra partner.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjærs første signering!

Solskjærs første signering! Men mange blir nok litt overrasket over at det ikke er en av de store stjernene fra...

Lukk