Når et lag kollapser på den måten Brann har gjort denne sesongen, så er det noe trener sier og gjør som er helt avgjørende. Nettopp derfor bør den svenske treneren i Brann, Rikard Norling (43) få bli værende kontraktstiden ut. Han bør få Brann-skuta på rett kjøl, per dato er det ikke mye som holder den sammen. 

Det ville være det absolutt dummeste en klubb med elendig økonomi gjorde nå, å sparke treneren.

Det sitter i mellom ørene på spillerne, de vet selv de kan bedre enn å spille i . divisjon, de er Tippeligaspillere, alle som en, det er nå Brann bør ta grep, ikke om en måned eller før seriestart neste år. De bør slanke stallen, få terminert de dyre langtidskontraktene som kveler klubbens økonomi, hente inn de beste fra ungdomsavdelingen og satse på et opprykk allerede neste sesong.

I 2007 var Bergen i ekstase etter seriegullet, like mange om ikke flere gråter av smerte etter nedrykket, men sportsklubben Brann trenger sine supportere nå, mer enn noen gang. Bare med disse på laget kan de komme seg opp og tilbake i Tippeligaen igjen- det vil koste masse tårer, blod og snørr, men det er mulig, også med Norling som trener.

rn-708x350

Rikard Norling Foto: Sports.nordicbet.com

– Man får ingen sportslig suksess uten knallhard jobbing, men i Bergen og i Brann har det meste feilet denne sesongen, det kulminerte med et digert mageplask mot lille Mjøndalen, som har ca 20.000 færre i tilskuerkapasitet på Nedre Eiker enn hva Brann har på Stadion. David knuste Goliat, det er klart det er smertefullt.

Nå bør de såkalte «ekspertene» med Davy Wathne i spissen, få spy i fra seg, ingen i Brann bryr seg om hat-retorikken som råder i egen leir. Man får ikke bedre spillere av å sparke de som allerede ligger nede. De må oppmuntres til å jobbe videre og vise hva klubben betyr for de.

– De, spillerne og trenerne vet de må prestere langt bedre enn det som er gjort, de vet at det kun er en vei tilbake og det er via treningsfeltet, riktig innstilling til alle arbeidsoppgaver og en kollektiv snuoperasjon der alle i klubben må med. Det sitter som sagt mellom ørene og det handler om å ha tro på egne ferdigheter.

– Million-kontrakter til enkeltspillere er sjelden bra butikk, derfor bør de aller fleste spillerne ha tilnærmet like kontrakter- rent økonomisk. På den måten slipper klubben å ha ikke-sportslige disputter innad i spillergruppa. Styre må også evaluere egne innsats, kanskje det må gjøres endringer, flere spillere må også vurderes, og til sist kan det hende Norling får sparken. Det er i så fall en stor feilvurdering.

– Svensken har bevist via tidligere meritter at han kan mye om fotball og han kan, paradoksalt nok være rett på mann for Brann også. Dessverre har han ikke lykkes på første forsøk, men også Sir Alex Ferguson, uten sammenligning forøvrig; slet i Manchester United de tre første årene før han fikk suksess.

– Verken fansen eller styret i Brann har god tid nå, men å skaffe en ny trener som igjen skal forsøke sin filosofi på en spillergruppe som drar i forskjellig retning kan få fatale følger. Bergen fortjener et Tippeliga-lag, Tippeligaen blir aldri det samme uten Brann. Derfor bør Rikard Norling få tillit til å bygge opp et ungt og slagkraftig lag til kommende sesong i 1.divisjon.

Brann bør ikke sparke Norling!

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Black Friday- Ikke la deg lure!

Om du finner et tilbud som er for godt til å være sant, så er de ofte nettopp det. Konkurransen...

Big Brother – ANNA vinner!

https://www.youtube.com/watch?v=NsXKcDr_qLo Anna står fram som den sterkeste i Big Brother huset og som den store favoritten til å vinne 1...

Lukk