Sommerens vakreste eventyr er bare timer unna. Brasil får verdens øyne på seg i mer enn en måned. Det handler om fotball og kjærligheten til verdens største idrett. De fleste nasjoner som har tilgang til elektrisitet sender alle de 64 VM-kampene fra Brasil. Mer enn to milliarder mennesker vil se en eller flere av kampene. 

12. juni til 13. juli arrangeres det 20. verdensmesterskapet i fotball. NRK og TV2 sender til sammen 64 fotballkamper.

Det hele starter torsdag 12. juni med vertsnasjonen mot Kroatia.

Sommerens store slager er det smellvakre AdélenRusillo Steen (17) fra Horten synger VM-låta for Brasils mesterskap, kanskje den beste på mange år?

 

Qatar kan miste VM i 2022

– Dessverre har det kommet fram mørke skyer rundt FIFAs arbeide rundt søknaden til Qatar som skal være vertsnasjon for VM i fotball i 2022. Varme Qatar har vært et hett tema siden de ble tilkjent VM, det er sterke krefter som vil boikotte vertsnasjonen om det blir satt opp kamper på dagtid. Da kan temperaturen lett komme opp i mer enn 40 grader. Noe som ikke egner seg for fysisk aktivitet.

– Ifølge britiske Sundaytimes.co.uk skal forretningsmannen Mohammed bin Hammam ha betalt ca $5 millioner da han satt som leder for det Asiatiske fotballforbundet, AFC for noen år siden. Pengene skal ifølge den britiske tabloidavisen være overført til 30 forskjellige afrikanske fotballforbund.

Hvilke konsekvenser disse dramatiske avsløringene vil få, er det foreløpig ingen som vet noe om.

VM i Brasil blir garantert gjennomført, men til hvilke stil-karakterer er det for tidlig å si. Ryktene rundt stadioner som ikke er ferdig, er betydelig overdrevet, men det kan være noen problemer med infrastrukturen i flere byer. Det er første gang for flere av de travle arrangør-byene å få så mange besøkende fra hele verden på en gang.

I et VM er det 32 nasjoner, alle disse kan selvsagt ikke vinne et slikt mesterskap, kanskje så få som fem nasjoner er blant de mulige vinnerkandidatene, med Brasil som en av disse. Vi tar en titt på alle gruppene i VM i Brasil 2014.

[table]
Gruppe A, Gruppe B, Gruppe C, Gruppe D, Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G, Gruppe H,
Brasil, Spania, Colombia, Uruguay, Sveits, Argentina, Tyskalnd, Belgia
Kroatia, Nederland, Hellas, Costa Rica, Frankrike, Bosnia, Portugal, Algerie
Kamerun, Chile, Elfenbenskysten, England, Ecuador, Iran, Ghana, Russland
Mexico, Australia, Japan, Italia, Honduras, Nigeria, USA, Sør-Korea

[/table]

Generalprøve for mange nasjoner

Flere av deltagernasjonene skal i aksjon en gang til før VM-start. Spania skal møte El Salvador, der Chelsea-aktuelle Diego Costa skal prøve sitt vonde lår. Søndag 1. juni spiller en rekke nasjoner sin siste kamp før avreise til Brasil.

– I Midt-uka spilles de sist treningskampene for de lagene som skal få verdens-øyne på seg om få dager. Brasil møter Panama, Equador møter England, Argentina møter Trinidad-Tobago. Nederland som alltid må sees på som en outsider i alle mesterskap møter Wales. Den nye Manchester United-sjefen vil garantert måtte tåle masse oppmerksomhet i Brasil-VM.

Planlegg kampoppsettet i god tid

– Du som elsker internasjonal landslagsfotball vet å sette pris på VM som sendes bare hvert fjerde år. Nettopp derfor bør du planlegge godt nok, slik at du får sett kampene i fred og ro fra den resterende familie. Kjenner du din svigermor rett, vet hun å plukke de absolutt beste kampene å besøke sin datter på.

Det går ut over deg. Derfor bør du legge en slagplan for å ikke gå glipp av moroa.

Send ut nabovarsel til alle kjente, si du er på reise, har fått en alvorlig smittsom sykdom, eller har havnet i alvorlig pengeknipe og må av den grunn ha tid for deg selv for å finne ut av problemene. Bare på den måten er du sikker på å få med deg hvert spark på ballen i VM.

Arrangør og vinner siden det hele startet

Husker du i farten bare de tre sist VM, så er det ikke så rart. Det er jo allerede 12 år siden vi gledet oss over VM i Sør Korea og Japan i 2012. Her har du alle de tidligere arrangerte fotball-begivenhetene i form av et verdensmesterskap. Det hele startet som kjent i 1930.

 • 1930 Uruguay, vinner Uruguay
 • 1934 Italia, vinner Italia
 • 1938 Frankrike, vinner Italia
 • Opphold grunnet 2. verdenskrig, derfor gikk det hele 12 år før vi på ny fikk et verdensmesterskap i fotball.
 • 1950 Brasil, vinner Uruguay
 • 1954 Sveits, vinner Vest -Tyskland
 • 1958 Sverige, vinner Brasil 
 • 1962 Chile,  vinner Brasil
 • 1966 England, vinner England
 • 1970 Mexico, vinner Brasil
 • 1974 Vest-Tyskland, vinner Vest-Tyskland
 • 1978 Argentina, vinner Argentina
 • 1982 Spania (tidenes beste VM?) vinner, Italia
 • 1986 Mexico, vinner Argentina
 • 1990 Italia, vinner Vest-Tyskland
 • 1994 USA, vinner Brasil 
 • 1998 Frankrike, vinner Frankrike
 • 2002 Japan/ Sør Korea, vinner Brasil
 • 2006 Tyskland, vinner Italia
 • 2010 Sør Afrika, vinner Spania
 • 2014 Brasil, vinner = ?
 • 2018 Russland
 • 2022 Qatar?

– Brasil har så mye å tilby, brasilianerne er som skapt for å ha et stort mesterskap i fotball, ikke bare fordi de lever og ånder for selve sporten, men fordi de vet å lage et skikkelig party når det kommer gjester. Til et VM i fotball kommer det mange. Det vil vise seg for en hel verden fra 12. juni i år, da starter nemlig det 20. VM i fotball, med vertsnasjonen som sedvanlig i første kamp mot Kroatia denne gang, kampen spilles i Sao Paulo. Festen kan begynne.

Klarer vertsnasjonen å vinne sitt eget mesterskap vil de skrive i historie. Da vil Brasil være den første nasjon som har vunnet sitt sjette VM. Det er det foreløpig ingen land som har klart. Kan Brasil vinne VM 2014?

Hvilken nasjon ligger ditt hjerte nærmest?

 

Foto:/ Flickr/ rapidgamer03

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Saksynt hudfletter klarsynt

"Klarsynte" Michael Winger står på nyhetene å lyver så det renner av ham, om vi skal tro på Nettavisens egen...

Barn ønsker å dø grunnet familieoppløsning

https://www.youtube.com/watch?v=cTX2PfD-ot0 Nyere forskning viser urovekkende høye tall for barn som tenker på å ta sitt eget liv grunnet familieoppløsning. Mange...

Lukk