Man skal ikke kunne et ord portugisisk for å ha blitt engasjert og glad i den glede og entusiasme, som det brasilianske folk har vist på tribunene i tidenes beste VM. Nå kan festen være over for arrangøren og dets publikum. Tyskland har ikke for vane å tape noe som helst. 

Når det er sagt, så har heller ikke Brasil tapt på hjemmebane siden Neymar, lagets kjæledegge som ikke får være med å leke mer grunnet en skade i ryggen- var 12 år gammel. Det var i 2002. Da tapte Brasil en ubetydelig privatlandskamp mot Paraguay.

Samme år ble VM arrangert i Sør Korea/ Japan. Og finalen gikk mellom de to lagene som nå skal kjempe om finaleplass. Brasil vant 2-0 mot Tyskland. Dette er bare et av svært få oppgjør mellom to av fotballverdens største giganter i VM-sammenheng.

Neymars skade og kaptein Thiago Sivas karantene har gått så hardt inn på Luiz Felipe Scolaris gutter, at de har nå i følge brasiliansk presse fått psykologisk assistanse- for å gi spillerne hjelp til å forstå at de kan klare seg uten de to viktige spilleren. Om dette stemmer får vi vite om få timer.

Trener Scolari har sagt at laget hans har 22 helt spesielle håndplukkede spillere som kan slå Tyskland, uten Neymar. Vi skal vinne for det brasilianske folket, har den engasjerte 65- åringen sagt sagt til verdens pressen i en siste pressekonferanse før semifinalen mot Tyskland.

Om du har fulgt med på VM-sendingen på NRK og TV2 denne sommeren, så har du ikke kunne latt være å elske publikum i dette VM. Få andre nasjoner kan skilte med den glede og engasjement som brasilianerne.

– Slikt smitter selvsagt på alle gjester som er på besøk. Derfor er det kanskje bare tyskerne selv som håper på Tyskland-seier i dag. Alle vi andre håper på Brasil. Joachim Löw og hans fantastiske mannskap må finne seg i å være favoritter, men kun om de klarer å holde lurvelevenet fra tribunen på avstand.

– Et meget solid Tyskland med en rekke erfarne og fantastisk gode spillere med Thomas Müller i spissen vil mer enn gjerne komme til finalen. De har allerede tre stjerner på drakta, for tre verdensmester titler. Den fjerde kan komme 13. juli, bare Brasil står i veien for en finaleplass. Den eneste hake for de gode tyskere er at de må kjempe mot 200 millioner brasilianere som er villig til å gjøre hva som helst for en finaleplass selv. Det kan bli for tøft å håndtere selv for erfarne tyskere.

Brasil har ikke tapt hjemme på 12 år. Taper de mot Tyskland i tidenes semifinale vil det bli landesorg i det vakre landet med de fantastiske menneskene. Det er det ikke mange som unner dem, bortsett fra tyskere naturligvis.

Kampen ser du på TV2 kl 22:00 tirsdag 8. juli. Ta på deg Brasil-drakta og bli med på festen langt inn i juli-natta du også.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utroskap – Hvor går grensen og kan du tilgi?

Utroskap – Hvor går grensen og kan du tilgi? Et av de viktigste spørsmålene de aller fleste en eller annen...

Sliter du med økonomien? Nå kan hjelpen være nær!

Som norsk forbruker med huslån, billån og kanskje lån på hytte i tillegg, kan det noen ganger være vrient å...

Lukk