Et fyrverkeri av en fotballkamp der Brasil slo et meget godt og hardtkjempende Colombia 2-1. Ett scoringer fra de to midtstopperne, kapteinen Thiago Silva, så dentidligere Chelsea-spilleren David Luiz med et frispark fra en annen verden. Colombia kom farlig nær utligning etter å ha scoret på straffe sent i kampen.

– Colombia har fått mange nye tilhengere langt uten for landets grenser med sitt forrykende spill og fantastiske scoringer, nå er eventyret over for denne gang. Mange fotball-elskere har begynt å glede seg allerede til VM i 2018 i Russland. Det er nemlig lag som Colombia som gjør et VM verdig.

– Seieren kostet dog vertsnasjonen dyrt. Både laget store stjerne, spiller nummer 10, unggutten Neymar og kapteinen Silva som pådro seg et gult kort som gir ham karantene i neste kamp.  Neymar mister resten av VM etter å ha blitt skadet i kampen mot Colombia. Juna Zaniga satte kneet midt i ryggen på den dribleglade Barcelona-spilleren slik at han lå urørlig igjen på banen.

Superstjernen har et brudd i tredje ryggvirvel og må ha en pause på 4 til 6 uker, og det er bekreftet fra klubb-legen at Brasils største stjerne definitivt ikke kan spille mer i dette VM, Brasils VM. Brasilianske medier hevder at Neymar blir jaktet på av spillere fra andre lag, pga hans rolle i laget som den største stjerne.

Nå møter vertsnasjonen solide Tyskland i semifinalen. Tyskerne slo Frankrike 1-0 og må sees på som favoritter nå når Brasil er betydelig svekket.

http://www.youtube.com/watch?v=0Tao88ioObQ

Tyskland har også fått endel slitasje gjennom en lang turnering, men dette er laget som er best forberedt på et tett kamp-program i heten i Brasil. I god tid før dette viktige mesterskapet har Joachim Löws menn trent knallhardt på å gjøre seg forberedt på selve kampdagen. Treningene har vært en kopi av det de gjør den dagen de skal spille viktige kamper, og på treningsfeltet har de trent som om det nettopp var en viktig VM-kamp. Ingenting er satt til side for tilfeldigheter for et solid Tysk lag.

– Om de er godt nok forberedt på den brølet, jubelen og lyden fra tribunene når Brasil står på andre siden av banen, vil vi få vite 8. juli. Da vil det smelle en gang for alle i dette VM, enten så går vertsnasjonen som forventet (for alle brasilianere) til finalen, eller så blir det tilnærmet landesorg og det er Tyskland som går til finalen.

Fortsatt står det to kvartfinalekamper igjen.

Argentina skal møte Belgia og Nederland skal møte overraskelseslaget, Costa Rica. En finale der f.eks Brasil møter sin forhatte nabo, Argentina i en eventuell finale kan bli severdig og god TV, men det er et stykke fram for begge lag.

Brasilianerne feirer fortsatt, men én har ikke sluttet å gråte. Neymar- gutten som skulle vinne VM for sitt folk får ikke spille mer, kanskje det kan gi hans lagkamerater den inspirasjonen som er nødvendig får å vinne over Tyskland? De vil vinne for sine landsmenn og for skadde og dypt ulykkelige Neymar.

Semifinale mellom Brasil og Tyskland blir et nytt fyrverkeri av en fotballkamp, sannsynligvis den viktigste noen gang, spesielt for Brasil. Det er bare å sette av tid og feste setebeltet. Kampen går på TV2 tirsdag 8. juli kl 2200. En kamp du ikke bør gå glipp av.

Hvem tror du vinner VM i Brasil?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie! Du må slett ikke til andre siden av kloden for...

Lukk