Anders Behring Breivik drepte 69 mennesker på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli i fjor. 32 av de døde var under 18 år, de to yngste 14 år.

– Det var ekstremt vanskelig da jeg tok det første skuddet. Det var sånn at det nesten ikke var mulig. Det strider mot menneskelig natur, og jeg merket det. Men så ble det mye lettere, sa massedrapsmannen.

Anders Behring Brevik overrasket med å be om unnskyldning på dag 6 av den nesten 11 uker lange rettssaken.

Breivik sa i retten: «– Det var noen som ble skadet, og en person som omkom som ikke hadde tilknytning til noen av departementene eller politiske partier, men som var tilfeldig forbipasserende. Til alle disse, og spesielt til Kai Hauge, ønsker jeg å rette en stor unnskyldning og beklagelse».

Selvsagt faller en slik patetisk unnskyldning på egen urimelighet og blir betegnet som et billig forsøk på å få sympati. Flere journalister spekulerer i om den tiltalte har fått beskjed om å si dette, så feil hørtes det ut.

Aktor stilte terroristen flere spørsmål som ikke ble besvart fordi han ikke husker detaljer fra det som skjedde på Utøya 22. juli i fjor. Etter de to første drapene er det vanskelig å huske noe som helst fra Øya, har Brevik sagt i retten.

Han husker heller ikke noe fra da han passerte de drepte ungdommene på Kjærlighetsstien for andre gang, eller om han skjøt dem flere ganger.

Breivik er heller ikke i stand til å svare på spørsmål om hvordan han drepte ungdommene i Bolsjevika eller på Sydspissen av øya.

 

Utøya i Tyrifjorden -en perle som ble til et helvete 22. juli 2011.

– De sakkyndige i denne viktige rettssaken har fått passet sitt på skrevet. Både de to første,  Synne Sørheim og Torgeir Husby som kom til at Behring Breivik ikke var tilregnelig. Og de to nye sakkyndige, Agnar Aspaas og Terje Tørrissen kom fram til den tiltalte er strafferettslig tilregnelig.

– Nå har den rettsmedisinske kommisjon kommet til at den siste rapporten er både feil og mangelfull. Kommisjonen mener at de sakkyndige ikke har tatt nok hensyn til at Breivik på bakgrunn av media kan ha tilpasset sine forklaringer.

Slik var Anders Behring Breivik kledd, i en falsk politiunderform, da han tok seg over til Utøya og drepte 69 mennesker på AUF-leiren 22. juli.

Anders B. Breivik minutter etter å ha drept 69 på Utøya

Breivik påstår i retten at han blir utsatt for rasisme.

– «Hadde jeg vært en «skjeggete jihadist», hadde man ikke reagert på dette i det hele tatt. Men nå blir jeg blir utsatt for grov rasisme fordi jeg er en militant nasjonalist, og blir vurdert som det, blir jeg vurdert helt annerledes», hevdet Breivik i retten.

Terroristens største frykt er å havne på «galehus» som han selv valgte å kalle det, når han ble erklært utilregnelig av de første sakkyndige.

Derfor gjør han nå alt han kan for å prøve å påvirke de fire sakkyndige som sitter og følger alle Breviks bevegelser, ord og handlinger med argusøyne gjennom hele rettsprosessen. Dette er de samme fire som tidligere har vurdert den tiltalte hver for seg.

Det er svært sannsynlig at den høyreekstrem hilsningen Brevik utførte hver gang han fikk av seg håndjernene, opphørte grunnet de sakkyndiges rapporter.

Tiltaltes mål er å bli dømt som en «normal og frisk» person, og derav tilregnelig.

Retten fortsetter 24.april med vitneavhør.

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

 

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sjansen til å få sine drømmer i oppfyllelse er større for den som spiller

  Jeg spiller ikke mye, men noe. Aldri mer enn jeg har råd til å tape. Jo, noen ganger. Det...

Wolves er klar for divisjon 1- rykket ned etter tap for Man City

  Et av de mest populære lagene i Norge, Wolverhampton Wanderers rykket søndag ned etter tidenes svakeste innsats i en av verdens...

Lukk