Blir terroristen Anders Behring Brevik funnet utilregnelig av de sakkyndige, vil det si at han kan i teorien slippe ut etter noen års behandling. Han vil etter stor sannsynlighet bli langt inn på Dikemark om han dømmes til tvunget psykisk helsevern.

Dersom pasienten har blitt dømt til behandling – og har blitt behandlet i måneder og år uten at sykepleierne kan se en psykotisk lidelse, så melder de fra om det til påtalemyndigheten. Da kan det gjøres en ny vurdering.

– Da vil det komme inn nye sakkyndige. De gjør den nye vurderingen – helt uavhengig av oss, sier Anne Kristine Bergem, avdelingsoverlege ved sikkerhetsavdelingen på Dikemark.

Bak de gule murveggene er det 16 såkalt sikkerhetspsykiatriske døgnenheter. To av disse døgnenhetene er omgjort til større leiligheter, beregnet på de farligste menneskene i landet.

Skulle du ville være interessert i å kunne møte på et menneske tilfeldig i ditt nabolag, noen år etter 22 juli- som er skyld i nedslakting av norske ungdommer og terror mot nordmenn i Norge?

Selvsagt ikke. Derfor ligger det i sakens natur at den tiltalte blir strafferettslig tilregnelig, slik at Behring Breivik får lovens strengeste straff, 21 års fengsel samt forvaring.

Dvs at han blir vurdert fortløpende og i god tid før de 21 årene har gått.

Vi må gjøre alt riktig i denne prosessen så ikke tiltalte noen gang kan sette sin livsfarlige filosofi ut i live noen gang igjen.

Aldri 22. juli 2011 på ny.

Det er grunn til å tro at de fire sakkyndige som følger rettssaken i Oslo tinghus vil komme med en siste konkluderende rapport til retten, i god tid før den er over.

 

Kilde

NRK.no

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/kultur/article14741692.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Breivik har et samlet folk i mot seg- Oslo igjen et blomsterhav

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o-aOKSP0YRo[/youtube] Hele det norske folk var representert på Youngstorget i Oslo sentrum, på en regntung vår dag, faktisk litt lik 22. juli. Vi...

JUSTIN BIEBER KOMMER TIL NORGE!

Foreløpig vet man ikke mer enn det Norges største avis VG skriver og bekrefter. Justin Bieber skal som kjent til Sverige også...

Lukk