Brite vil kjøpe Manchester United og det er endelig sjanse for at fansen kan bli kvitt Glazer-familien. En familie som har vært forhatt blant svært mange fans siden Malcom Glazer kjøpte klubben i 2005. Nå kan det endelig bli andre boller på Theater of Dreams.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Sir Jim Ratcliffe

Kjøperen er den styrtrike milliardæren, Sir Jim Ratcliffe (70). Han er en av Storbritannias rikeste menn og som via selskapet Ineos, et selskap som produserer kjemiske produkter – vil kjøpe sin egen favorittklubb.

Chief executive of Ineos confirms he is seeking to buy the club from the Glazer family

Thetimes.co.uk

Prisen på en av verdens mest kjente og største fotballklubber skal være på £5bn ifølge SkySports, en pris som tilsvarer drøy 50 milliarder kroner. En slik avtale vil uansett ta tid, fordi det er så komplekse saker å bytte eiere på en stor fotballklubb.

Les også: Wolves vinner i overgangsvinduet

Skulle vi måtte tippe, vil avtalen kunne være i havn i sommer, om den blir noe av i det hele tatt.

Ratcliffe has made no secret of the fact he would be interested in buying United. He supported them as a boy and is understood to remain a fan

SkySports.com

Hovedårsaken til at den amerikanske familien Glazer er så upopulær blant fansen, er mangelen på kontakt med den ekte, lojale fansen i Manchester. Glazers har gjort lite eller ingenting for å gjøre forholdet til fansen noe bedre, heller. Ergo er et eierskifte mer enn velkomment hos den jevne supporter – verden over.

Brite vil kjøpe Manchester United
Bildet er tatt av Karina Setiawan fra Pixabay 

Britiske eiere

At en brite tar over for amerikanerne, som har brukt klubben som en ren butikk, er selvsagt også positiv. I følge SkySports, skal Sir Jim Ratcliffe ha vært fan av Manchester United siden guttedagene. Ratcliffe skal være god for mer enn 15,5 milliarder USD i formue.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

70-åringen som er en svoren idrett-interessert forretningsmann, eier også den franske storklubben Nice. Og han eier det engelske sykkel-laget, INEOS Grenadiers, tidlige Team SKY, og fotballklubben FC Lausanne i Sveits.

Penger er og blir viktig i idretten, så også i den moderne fotballen på balløya. Men at eierne er på britiske hender er også viktig, så lenge det er eiere som vil det beste for klubben, rent sportslig og økonomisk. Det er få eiere som eier en klubb fordi de elsker klubben, men de finnes.

En slik eier kan det være Manchester United får nå – om Ratcliffe tar over.

Milliardæren har snakket om det i årevis, men har ikke fått sjanse før nå, når Glazer har sagt at klubben er til salgs. Sir Jim Ratcliffe la også inn bud på Chelsea, da Roman Abramovich måtte selge grunnet krigen i Ukraina, men budet ble avslått av russeren.

Brite vil kjøpe Manchester United og det er ikke hvem som helst heller. Sir Jim Ratcliffe ble i år 2000 medeier i Formel 1 laget til Mercedes. Nå står en ny æra for tur, da han skal få en gammel drøm til å gå i oppfyllelse ved å eie Old Trafford og klubben i sitt hjerte.

Briten har et meget godt renommé i Storbritannia og i Europa forøvrig.

Premier League

Etter at Fergie trakk seg i 2013, har det vært dårlig med sportslig suksess for Manchester United.

Erik ten Hag er nemlig den sjette manageren etter Sir Alex Ferguson. Om han lykkes i å hente trofeer til Old Trafford, som har vært målsetningen etter at skotten trakk seg tilbake vet vi ikke før i mai.

Nederlenderen har fått fart på laget, Manchester United nekter å tape kamper og er faktisk formlaget i Premier League, sett bort fra serieleder Arsenal. Erik ten Hag har krevd mye av spillerne, gjort gode valg i å hente Casemiro og fått vekk krevende Ronaldo.

Brite vil kjøpe Manchester United – og det kan være nøkkelen til en ny suksess-periode for klubben.

Mot Manchester City nylig, løp ten Hags spillere naboen i senk.

Kanskje var tapet mot Brentford 13. august, der Manchester United ikke hang sammen som et lag og tapte til slutt 0-4, en vekker. Manager ten Hag lot spillerne løpe like langt som det spillerne hadde løpt mindre enn Brentford-spillerne. Det snudde en vond trend.

Manchester United kan ta seriegull og er det eneste laget som har klart å slå serieleder Arsenal denne sesongen.

Og skulle det komme inn en britisk eier, med hjerte for klubben, ikke bare lommebok, smaker det kanskje snart fugl igjen på Old Trafford.

Vargas

Pin It on Pinterest