Bodnia og Helin i rollene som Martin og Saga Foto: Flickr/ News Oresund

Om du liker å se typen politi-jakter-farlig- kriminelle som i verste konsekvens kan være en fare for deg og din familie. Da er BROEN absolutt noe for deg. Ja for alle andre også for den del. TV-serien har gått hver mandag i ti uker, nå er siste episode her og alle brikkene skal forhåpentligvis falle på plass. Saga og Martin er svært populære i hele Norden. 

For mange er bare tittel-musikken hvert å tune in Broen for hver eneste episode, ti i tallet.

Den dansk-svenske serien begynner med at ett lastefartøy havner ut av kurs og kollidere med med Öresundsbroen. Ombord finnes det svenske og danske ungdommer som er rammet av en mystisk sykdom. Hendelsen blir startskuddet for en rekke hensynsløse forbrytelser.

Martin Rohde (dansk) spilles av fantastiske Kim Bodnia (46) og Saga Norén (svensk) som spilles av Sofia Helin (41) blir satt på saken fordi hendelsen skjer midt i mellom de nordiske landene. Saga har blitt det man kan kalle en kult-figur som vi trykker til vårt bryst fordi hun er så rar som hun er. Rar på en positiv og overraskende måte.

– Vi er ikke vant til å se slike mennesker som er så forskjellig som oss andre og i tillegg er så glimrende i sitt arbeide. Sofia Helin som du har sett i filmen”Gåten Ragnarok”, TV-serien “Rederiet” og storfilmene “Arn- Tempelridderen” og “Riket ved veiens slutt”.

Selv om det aldri uttales klart i serien er det stor enighet om at rollefiguren lider av Asberger syndrom, og at dette er grunnen til at hun på tross av å være glimrende i jobben sin, er så dårlig på sosiale situasjoner.

– Begge sliter med å oppfylle andres forventninger i hverdagen, og det er nettopp her de finner trøst i hverandre. Denne dynamikken har manusforfatterne på subtilt og elegant hvis omsatt til god underholdnings-valuta. Fansen spekulerer nå via sosiale medier om avslutningen gir tegn til følelser dem i mellom.

Skaperen av Broen, Hans Rosenfeldt bekrefter til Aftonbladet at det er bare detaljer som skal på plass før suksess-serien går på sine tredje sesong. De to hovedrolleinnehaverne er allerede spurt og har gitt sitt ja til å bli med videre, uten at de har skrevet under noen kontrakt ennå.

Broen sette alle rekorder i Sverige og Danmark. Mange nordmenn har også sittet spikret for å følge sin favorittserie i hele høst.

Rosenfeldt vil ikke si for mye om den kommende serien, men kan avsløre at selve Broen blir langt mindre sentral. Den vil få en birolle, men er med i sesong tre også. Broen ville garanter ikke ha vært like populær uten Helin og Bodnia, deres unike samspill er seriens glimrende røde tråd.

Følger du med på Boren?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen- Frode favoritt til å vinne?

Farmen- Frode favoritt til å vinne? Stadig endringer i Farmen nå er det kun to uker igjen til finaleuka og...

Lukk