Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet. Nordmenn velger skilsmisse som løsning for trøbbel i forholdet, det kan være en stor tabbe av begge. Om det er en liten gnist igjen, av det forholdet som en gang var bra – bør man forsøke å finne flammene.

En skilsmisse er ikke alltid løsningen for motgang og utfordringer som et hvert par kan oppleve flere ganger gjennom forholdet. Vi må da huske på at parsammensetningen for norske forhold er i betydelig endring. Noen velger broren, andre tenner på moren. Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet …

Utfordringer

Familieformen, mann, kona og barna viker stadig oftere  for den individuelle valgfrihet. På tross av kjernefamiliens tilsynelatende stabilitet, så er familien ikke lenger samfunnets grunnpilar.

Knut Sand Bakken (pensjonert prest/ VG.no

Om du har funnet en annen å elske, som elsker deg like mye tilbake, og du er både lei og ferdig med din forrige partner, enda dere fortsatt bor sammen – da er det bare å flytte ut og komme deg videre. Men, er det utfordringer i heimen som kan løses, kan profesjonell hjelp være én vei og gå.

Ofte finner mange ut av problemene selv, og særlig der man har felles barn, må man strekke seg langt for å finne en løsning.

Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet ...
Foto: Pinterest

Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet …

Hva skjedde egentlig med dere to som var så inderlig forelsket? Dere som skulle bli gamle sammen, og som hadde så mange planer for framtiden, så en dag sluttet dere bare å snakke sammen.

Kjenner dere igjen tankene og følelsene?

Legger man stoltheten til side et øyeblikk, tar opp problemet, gir hverandre sjansen til å snakket ut, lytter til hverandre, og forsøker og se problemene fra den andres ståsted – kan det hende at man klarer å forstå.

Et brudd er smertefult for alle, men ikke nødvendigvis løsningen på trøbbel i forholdet, andre ganger er et brudd tvingende nødvendig fordi kjærligheten er døende eller død.

Kommunikasjon er faktisk like mye å lytte som å snakke, kommunikasjon er viktigere enn mange tror, fordi det handler om å gi og ta og føye seg litt etter den andres ønsker.

Familievernkontoret

Etter en varm, hektisk, stressende og mindre vellykket sommerferie, kan belastningene på et allerede skakk-kjørt forhold, bli enda litt verre. Det er nettopp da man bør sette av tid til å snakke med hverandre. Litt mindre om hverandre. Om det er noen vilje til å berge det som en gang var så fint, kan det faktisk være håp.

Familievernkontorene over hele landet, melder om stor pågang fra par som sliter. Har det kommet så langt, er det selvsagt positivt at man møter opp for veiledning og ønske om hjelp – fordi man ønsker å finne en løsning på problemene. Da kan en uforstående tredjepart, med erfaring og kunnskap være nøkkelen.

Mulig er det for lett å takke for seg og forlate forholdet, bare etter en krangle eller to. Utroskap er for mange en gyldig årsak til å gå, økonomi og krangel om oppdragelse er andre årsaker, dessverre er det ikke alltid løsningen – å skilles.

Størst av alt er kjærligheten

De fleste jeg kjenner, heier på kjærligheten. Både i litteraturen, på film, i fantasien og på ordentlig. Kjærligheten er limet som holder oss sammen, som får mennesker til å forplante seg og bli mange. Kjærligheten er viktig. Kjærligheten er størst av alt.

Det faktum at vi ikke lenger står fast på den tradisjonelle parsammensetningen, mann, kone og barn, men aksepterer at mann og mann, kvinne og kvinne, mann, kvinne og annen mann, faktisk kan bo i ett og samme forhold – sammen, rokker ikke vet at det er kjærligheten som er det viktigste.

Man bør gå i seg selv og sitt eget forhold og kjenne skikkelig etter, og spørre seg selv. Er jeg for egoistisk, og tro at noen andre, noen bedre enn min egen partner, skal elske meg mer og på mine egne premisser? Nøler du med å svare et ljomende ja på det spørsmålet – bør du skrinlegge alle tanker om å skilles.

Ha en tommelfingerregel i hodet hele tiden. Du vet hva du har, du kan ikke vite hva du får.

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinho på vei vekk!

Mourinho på vei vekk! Krisen i Manchester United, kom langt raskere enn mange hadde spådd, til tross for en trøblete...

Lukk