Kvinner er kjent for å være veldig opptatt av å shoppe, og da går tiden fort. Noen mødre har ikke annet valg enn ta med egne barn inn i butikken eller kjøpesentret på en evig vandring mellom reoler og klesstativ. 

– Et annet fenomen er at mange foreldre sender ungene sine med egne penger til handlesentret fordi de ikke har annet å gjøre, eller fordi det er en lettvint barnevakt for hektiske eller sløve foreldre som ikke bryr seg.

Hyggelig for mor, kjedelig for barnet.

– Finn en bedre løsning slik at barnet kan gjøre noe sammen med andre barn eller en voksen barnet kjenner. Det er ansvarsfraskrivelse av verste sort. Som forelder er det ditt ansvar å holde øye med, og sørge for at barnet har det bra.

Når var du virkelig til stede i ditt barns liv, der du satt deg ned med vedkommende og så han eller henne rett i øynene og spurte? “Har du det fint, kjære deg”?

Det har de færreste på et handlesenter i mange timer, rett etter skolen.

Både på Kvadrat i Sandnes, M44 på Bryne og Magneten på Ålgård i Gjesdal bekrefter ansatte at de stadig ser barn i småskolealder alene på sentrene.

Barnepsykolog Magne Raundalen synes ikke det er greit at barn oppholder seg på kjøpesentre – uten foreldre – i flere timer hver dag.

– Det er en illustrasjon av det jeg vil kalle psykologisk fattigdom, sier Raundalen.

– Barns utvikling er avhengig av et positivt samspill med voksne. På kjøpesentre kan de leve i en egen barneverden som vi ikke har har noen kontroll med eller innsikt i, og det synes jeg er uheldig, sier han.

Barna er vår alles framtid, de trenger grenser, oppmuntring, stabilitet, omsorg og masse kjærlighet fra foreldre som viser at de virkelig bryr seg- tidlig og sent.

Som forelder har du som omsorgsperson ansvaret for at dine barn har det bra og får den opplæring, omsorg, støtte og hjelp det fortjener for å ha en så god barndom som mulig og et godt liv.

Det har de færreste barn på et kjøpesenter i nærheten!

Bruker du nærmeste kjøpesenter som barnevakt for ditt barn?

kilde

NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
“Boyfriend” videoen slippes på MTV 3.mai

Stem på hvilken T- skjorte du mener Bieber bør gi til fansen som et symbol for den nye offisielle Justin...

Lukk