På de forskjellige stadier du er på i livet, har hver enkelt sin egen lille begivenhet. Ofte skjer disse i den deiligste måneden på året – for mange.

Kom mai du skjønne milde” med de dagene du vil huske i mange år.

For å ta det første først. Konfirmasjonsdagen, da du går fra å være ungdom til voksen over natten. Slik var det gjerne før, du skulle da inn i de “voksnes rekker” het det. Som om det var på tide å skjerpe seg liksom.

De som valgte å konfirmere seg gjorde det for pengene, da som nå. De som sier noe annet har fått beskjed om det fra annet hold. Punktum. Du får endel penger mellom hendene for aller første gang kanskje, 20, 30, 40 eller 50.000 kroner. Ikke uvanlig.

Bryllup, konfirmasjon eller russ – det er i mai det skjer.

Spesielt når festen med mat, lokaler osv. koster i gjennomsnitt drøye 36.000 for de stakkars foreldrene til konfirmanten, som de fleste må slite med å betale. Ren og skjær galskap.

Russetiden. Omfg! Du husker kanskje ikke så mye av det, siden du gav faen i alt og alle bare du rakk å drikke nok, ikke sant? Russen 2017, er sikkert ikke det spor bedre. De drikker fester og puler – da som nå.

En annen likhet, er å ikke tenke over konsekvensene for handlingen man velger.

Forskjellen på russetiden fra år tilbake, til nå, er at politiet mer obs på de røde og blå hordene av ungdom som tror de eier verden. De stapper bussene fulle av all slags gutter og jenter, i hope tall – enda bussen, på veien, ikke er registrert for mer enn det halve. Galskap.

Trist at noen russ altså velger å forsøke å dø, midt i mai – i starten på livet, etter 13 års skolegang. Verre kan det ikke bli for flere involverte. Først venner og medelever, så den stakkars russen som vil ende sitt liv i en russebuss, eller på asfalten ett eller annet sted i Norge. Så til slutt de stakkars jævla foreldre og resten av familien, til denne døde ungdomen. Trist.

Bryllupet

Bryllupet. Den store dagen for dere begge. Da hun skal si ja til han og han skal endelig få drømmedama. Kirkebryllup eller på tinghuset, spiller ingen rolle så lenge man elsker hverandre – til døden skiller dere ad.

Onde tunger vil nok hyle opp og mane til edruelighet. Gi faen, sier noen kanskje. Det varer ikke så lenge likevel. Til døden skiller dere liksom, det klarer dere nok godt selv, i god tid innen døden tar en av dere, vil noen si.

Klart, all statistikk tilsier at du har ræva odds for å lykkes i ekteskapet, om det inngås i mai 2017. Men, noen sjanser skal man ta i livet, så hvorfor ikke gifte seg. Fortsatt en fin tradisjon for alle, med litt over gjennomsnittet av forelskelsen igjen i sinnet.

Tenk deg godt om. Om det faktisk er dette du vil, å smies i hymnens lenker sammen med en annen, som vil bestemme over deg, snorke før du har sovnet. Og som klemmer feil på majonestuben, plasserer toalettpapiret feil vei, aldri legger ned dolokket og bruker alle mat-pengene på tobakk og pornoblader. Galskap.

Vi sier ikke at du ikke skal si ja, men tenk deg bare godt nok om. Det er jo fint å være singel i mai også.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Russ = dum i hue?

Russ = dum i hue? Etter 13 års skolegang, skulle man tro at det var kloke og begavede mennesker som...

Lukk