La de som vil få gå i burka! Hvorfor skal andre bestemme det? Jeg går i dress og slips hver dag, ingen som sier noe på det-

Antirasistisk senter mener man også må forby silikonpupper hvis det skal bli ulovlig å gå med burka og niqab i Norge.

Brystimplantatet er blant en rekke punkter som ifølge senteret må forbys – hvis man skal følge linjen til Aps innvandringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen.

 Et slikt forbud ble tidligere i høst foreslått av Aps integreringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen.

– Niqab og burka hindrer vår jobb med likestilling. De damene som går med dette, er uintegrerbare. Identiteten deres er borte. De er ingen. De kan ikke fungere på en arbeidsplass når man ikke kan se verken ansiktet deres eller mimikken når de prater, sier stortingsrepresentanten til VG Nett.

– Her begynner debatten i totalt feil ende. At kvinner ikke kommer i arbeid, snakker dårlig norsk eller blir tvangsgiftet, handler i stor grad om andre ting enn hva de har på seg. Vi har ytringsfrihet i Norge og da har man lov til å gå kledd som man vil og tro på det man vil, sier statssekretær Lubna Jaffery i Kulturdepartementet.

– Jeg er ikke på den forbudslinjen. Det blir feil i et samfunn sier Jaffery.

Kjetil Try er Ap-partileder Jens Stoltenbergs nære venn. De to har holdt sammen siden årene på Oslo Katedralskole og i AUF. Reklamenestoren har fått plass i det interne utvalget for integrering i regjeringspartiet.

– Jeg er usikker på i hvor stor grad et forbud vil hemme eller fremme integreringen. Jeg mener at når folk har burka eller niqab og man ikke ser ansiktet deres, så hemmer det kommunikasjonen. De blir ikke hundre prosent kommunikative, sier Try til VG Nett.

Det er liten tvil om at denne debatten lett sporer av når det er svært mange som skal mene noe som de egenlig ikke har greie på. Men som en vanlig prosedyre for norske politikere så er det enkleste utvei på noe man vet for lite om- la oss forby det!
Aps innvandringspolitiske talskvinnes sa til VG Nett mandag at kvinner som går med burka og niqab er «uintegrerbare».

– De blir jo det. Det er ikke noe å diskutere en gang. Hvis en norsk sekt hadde ment at vi kvinner måtte pakke oss inn på den måten for å være ærbare, så hadde alle reagert. Også Eskil Pedersen i AUF, sier Christoffersen.

– Sier vi at noen er «uintegrerbare», har vi tapt integreringsdebatten. Vi bør ta utgangspunkt i at alle kan og skal integreres i samfunnet, uansett hvilket klesplagg de har på seg, sier AUF-leder Pedersen til VG Nett.

La burkaen bli for de som ønsker å bruke det- det bunaden er for den norske kvinne-

Burka, burkha eller burqa er en ankellang, heldekkende kvinnedrakt med heklet gitter foran øynene, slik at det er mulig å se uten selv å bli sett. Burka forbindes ofte med islam og forveksles av mange med niqab og hodeskautet hijab. Både normen om bruk av niqab, burka og hijab har en sømmelighetsverdi. Om dette plagget har noen plass innenfor religionen eller ikke, er omdiskutert.

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10011347

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gravide er mer kåte

  Lyster hele tiden på ett eller annet! Ikke nødvendigvis et nummer, for det vet jo alle. At gravide er...

Store rumper er in!

  I LOVE CURVES   YES!! Endelig en god nyhet hva kropp anngår. Damer skal ha rumpe, pupper og lår...

Lukk